Staalband

Staalband is leverbaar met een Europese wikkeling en een Amerikaanse wikkeling. Bij de Europese wikkeling is het band enkelvoudig gewikkeld en heeft de rol dezelfde breedte als de bandbreedte. Bij de Amerikaanse wikkeling zijn de rollen meervoudig gewikkeld. Deze rollen hebben  een breedte van ca. 6 cm. Op de rollen staalband met een Amerikaanse wikkeling zit een grotere hoeveelheid dan de Europese wikkeling. Hierdoor hoeven de rollen minder vaak te worden verwisseld. Beide uitvoering zijn zwart gelakt en worden geleverd met afgeronde zijkanten waardoor het band minder scherp is. Let er bij uw productkeuze goed op of uw haspel geschikt is voor de gekozen uitvoering staalband.

Enkelvoudige wikkeling (EW)

Staalband met Europese wikkeling is het band enkelvoudig gewikkeld en heeft de rol dezelfde breedte als de bandbreedte. Het band is zwart gelakt en wordt geleverd met afgeronde zijkanten waardoor het band minder scherp is. Let er bij uw productkeuze goed op of uw haspel geschikt is voor de gekozen uitvoering.

Meervoudige wikkeling (AW)

Bij staalband met Amerikaanse wikkeling zijn de rollen meervoudig gewikkeld. Deze rollen hebben een breedte van ca. 6 cm. Op de rollen met een Amerikaanse wikkeling zit een grotere hoeveelheid band. Hierdoor hoeven de rollen minder vaak te worden verwisseld. Het band is zwart gelakt en wordt geleverd met afgeronde zijkanten waardoor het band minder scherp is. Let er bij uw productkeuze goed op of uw haspel geschikt is voor de gekozen uitvoering.

Toepassing staalband

Staalband is gemaakt van staal. Dit zorgt ervoor dat staalband het sterkste type spanband is. Hierdoor is het ideaal voor gebruik bij transporten van zware tot zeer zware ladingen. Staalband heeft nauwelijks rek, hierdoor gaat er bijna geen spanning verloren na het omsnoeren. Staalbanden worden met name toegepast in de hout- en de metaalsector, maar zijn natuurlijk ook voor andere zware vrachten goed te gebruiken. Naast deze stalen omsnoeringsband voor zeer zware vrachten hebben wij ook PP band en PET band en polyesterband in ons assortiment.

Voordelen:

  • Het band is zeer sterk en stug
  • Het band heeft nauwelijks rek, waardoor er bijna geen spanning verloren gaat
  • Het band is zwart gelakt en daardoor beschermd tegen roestvorming

Haspels en toebehoren voor staalband

Er zijn verschillende haspels en toebehoren die het omsnoeren met staalband makkelijker maken. Zo hebben wij de Strapeasy. Dit is een multifunctionele haspel voor staalband (Europese én Amerikaanse wikkeling), PET band en PP omsnoeringsband. Naast de Strapeasy hebben wij ook nog de standaard haspel voor staalband. Ook hebben wij verschillende staalbandapparaten, zoals het Zegelloos staalbandapparaat MST-3 (BO-51) en het Zegelloos staalbandapparaat JK 12-19. Tevens hebben wij ook een staalbandschaar en een veiligheidsschaar voor staalband. 

Bent u op zoek naar iets specifieks of heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. 

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is /10 gebaseerd op 1321 reviews.