Staalband

Staalband is bedoeld als omsnoeringsband om zware ladingen vast te zetten. Er zit nauwelijks rek in, waardoor het uitstekende transportzekering biedt. Je kunt kiezen uit Europese én Amerikaanse wikkeling. Lees verder voor de details of klik op de variant die jij nodig hebt.

Enkelvoudige wikkeling (EW)

Staalband met Europese wikkeling is het band enkelvoudig gewikkeld en heeft de rol dezelfde breedte als de bandbreedte. Het band is zwart gelakt en wordt geleverd met afgeronde zijkanten waardoor het band minder scherp is.

Meervoudige wikkeling (AW)

Bij staalband met Amerikaanse wikkeling zijn de rollen meervoudig gewikkeld. Deze rollen hebben een breedte van ca. 6 cm. Op de rollen met een Amerikaanse wikkeling zit een grotere hoeveelheid band. Hierdoor hoeven de rollen minder vaak te worden verwisseld. Het band is zwart gelakt en wordt geleverd met afgeronde zijkanten waardoor het band minder scherp is.

Toepassing staalband

Staalband is gemaakt van staal. Dit zorgt ervoor dat staalband het sterkste type spanband is. Hierdoor is het ideaal voor gebruik bij transporten van zware tot zeer zware ladingen. Staalband heeft nauwelijks rek, hierdoor gaat er bijna geen spanning verloren na het omsnoeren. Staalbanden worden met name toegepast in de hout- en de metaalsector, maar zijn natuurlijk ook voor andere zware vrachten goed te gebruiken. Naast deze stalen omsnoeringsband voor zeer zware vrachten hebben wij ook PP band en PET band en polyesterband in ons assortiment.

Voordelen:

  • Het band is zeer sterk en stug
  • Het band heeft nauwelijks rek, waardoor er bijna geen spanning verloren gaat
  • Het band is zwart gelakt en daardoor beschermd tegen roestvorming

Haspels en toebehoren voor staalband

Let bij het staalband kopen goed op dat de haspel geschikt is voor de gekozen uitvoering. Er zijn verschillende haspels en toebehoren die het omsnoeren met staalband makkelijker maken. Zo hebben wij de Strapeasy. Dit is een multifunctionele haspel voor staalband (Europese én Amerikaanse wikkeling), PET band en PP omsnoeringsband. Naast de Strapeasy hebben wij ook nog de standaard haspel voor staalband. Ook hebben wij verschillende staalbandapparaten, zoals het Zegelloos staalbandapparaat MST-3 (BO-51) en het Zegelloos staalbandapparaat JK 12-19. Tevens hebben wij ook een staalbandschaar en een veiligheidsschaar voor staalband. 

Kun je advies gebruiken bij de keuze voor de juiste soort staalband? Neem dan contact op met ons deskundige team. Wij helpen je graag verder. 

Bekijk ons assortiment staalband

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2142 reviews.