Polyesterband (PE band)

Polyesterband kopen? Ons assortiment biedt veel keus. Polyesterband, ook wel PE band genoemd, wordt bijvoorbeeld gebruikt om zware ladingen vast te zetten. Ook kun je er producten en materialen stevig mee bundelen.

Wat is polyesterband?

Polyesterband is gemaakt van honderden polyesterdraden. Deze draden zijn allemaal aan elkaar geweven. Doordat al deze polyesterdraden aan elkaar verbonden zijn ontstaat er een enorm sterke band, ook wel een polyesterband genoemd. De PE band is zeer soepel, maar toch sterk, waardoor er geen scheuren kunnen ontstaan.

Polyesterband is voor zowel jou als voor de ontvanger gebruiksvriendelijk om te verwerken.

Voordat je polyesterband koopt is het goed om de kenmerken te weten. Hierbij de kenmerken:

 • Het materiaal van polyesterband heeft geen scherpe kanten
 • Verschillende breedte: 13, 16 en 19 mm
 • Het is zeer stevig en sterk materiaal
 • Het is makkelijk handmatig te bewerken
 • Geschikt voor zware ladingen mee vast te zetten
 • Klantvriendelijk en makkelijk af te voeren
 • De kleur van polyesterband is wit

Hoe wordt polyesterband vastgemaakt?

Met de polyesterband kun je bijvoorbeeld stapels kranten of folders samenbinden. Van het materiaal kunnen zelfs spanbanden gemaakt worden. Deze spanbanden kunnen honderden kilo’s aan trekkracht aan. Maar ook grote dozen kunnen verstevigd worden door er een polyesterband omheen te spannen. Hiermee voorkom je dat dozen bijvoorbeeld van een pallet afvallen.

Wanneer de producten zijn verpakt of opgestapeld kan het vastgezet worden met de geschikte polyesterband. Zorg ervoor dat zowel over de lengte als over de breedte een band gebruikt wordt. Bij grotere verpakkingen op pallets adviseren wij om zowel over de lengte als over de breedte meerdere polyesterbanden aan te brengen. Dit komt ten goede aan de versteviging van de producten.

Wanneer de polyesterbanden aangebracht zijn, moeten de producten worden vastgezet. Het voordeel van deze variant omsnoeringsband is dat het ook met de hand vastgeknoopt kan worden. Dit kun je doen als het gaat om lichte producten of wanneer je slechts enkele dozen moet samenbundelen. Maar als je te maken krijgt met grote pallets of zware producten dan zijn gespen voor de polyesterband en een spantang nodig.

Deze gespen zijn noodzakelijk om de polyesterband strak vast te zetten. Met de spantang breng je de juiste spanning op de producten of palletlading.

In welke branches worden polyesterbanden gebruikt?

Polyesterbanden worden bij veel verschillende toepassingsgebieden gebruikt, zoals bij spuiterijen, lakkerijen en bij poedercoating, om gespoten materiaal te verpakken en vast te zetten. Ook transport en overslag bedrijven gebruiken veelvuldig polyesterband voor het vastzetten van pallets en kratten. Binnen de hout en kozijntechniek wordt polyesterband gebruikt voor het samenbundelen van planken of boomstammen. In de staalindustrie en bij recyclebedrijven wordt tenslotte ook nog veel gebruik gemaakt van de polyesterband.

Wij verkopen bij Vendrig Packaging drie soorten polyesterband: hotmelt, geweven band en composietband. Alle drie soorten polyesterbanden worden op rol verkocht.

Polyesterband hotmelt

Polyesterband is een PE band die verlijmd is. Hierdoor voelt de band wat lijmerig aan. Deze band is niet gevoelig voor weersinvloeden.

De hotmelt polyesterband is daarom uitermate geschikt voor buiten. Denk hierbij aan het omsnoeren van hout of producten die zijn gemaakt van hout. Houdt er rekening mee dat de PE band van hotmelt minder geschikt is bij verpakkingen van producten met scherpe randen.

Als je polyesterband hotmelt gaat aanspannen met een spantang dan is het aan te bevelen om verzinkte metalen gespen te gebruiken. Aangezien de hotmelt band wat lijmerig aanvult is het beter om deze gespen te gebruiken.

Polyesterband geweven

De geweven polyesterband heeft een kruislings geweven structuur. De band is net als de hotmelt band soepel in gebruik. Het verschil met de hotmelt band is dat deze geweven polyesterband minder lijmerig aanvoelt. Door de geweven structuur is de geweven band ook beter te gebruiken bij producten met scherpe randen of hoeken.

Een branche waar je veel te maken hebt met scherpe randen en hoeken is in de metaalindustrie. De geweven polyesterband leent zich daarom ook perfect voor deze branche. Omdat de geweven polyesterband minder lijmerig aanvoelt is het aan te bevelen om gefosfateerde gespen te gebruiken. Deze gefosfateerde gespen voelen net iets stugger aan, waardoor het hechten en omsnoeren beter gaat.

Composietband

Composietband is van dezelfde structuur gemaakt als de hotmelt polyesterband. Het bestaat uit geëxtrudeerde polyesterdraden. Deze polyesterdraden zijn met elkaar verlijmd en zijn in vergelijking met de hotmelt band voorzien van een polymeer coating (plastic laag). 

Een voordeel van een composiet band is dat deze goed te gebruiken is bij lage temperaturen en bij producten met erg scherpe randen. Andere voordelen zijn onder andere:

 • Het is kostenbesparend (veel goedkoper dan bijvoorbeeld staalband)
 • Met polyesterband beschadigt de lading niet
 • Het werkt sneller en veiliger
 • Het behoudt de spanning en is ook nog is na te spannen.

Het vastzetten van de composiet polyesterband gebeurt met gespen. Deze band wordt veel toegepast bij de transport van goederen met hoge belastingen, zoals containerladingen.

Met het assortiment in onze webshop kun je prima uit de voeten voor het polyesterband kopen. Bekijk ook de polyesterband starterset. Dit is een starterkit die kant-en-klaar is om aan de slag te kunnen met het vastsnoeren van ladingen. Het complete pakket bestaat uit 1 rol polyesterband 16 mm x 850 m, 1.000 stuks metalen gespen 16 mm, 1 polyesterbandhaspel en 1 spantang.

Heb je nog vragen over polyesterband of PE band? Neem gerust contact met ons op. Ons team van specialisten adviseren je graag.

Bekijk hier ons assortiment polyesterband

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14230 reviews.