Polyesterband

Wilt u polyesterband bestellen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Polyesterband, ook wel PE band genoemd, wordt gebruikt om bijvoorbeeld zware ladingen vast te zetten.

Wat is polyesterband?

Polyesterband is gemaakt van honderden polyesterdraden. Deze draden zijn allemaal aan elkaar geweven. Doordat al deze polyesterdraden aan elkaar verbonden zijn ontstaat er een enorm sterke band, ook wel een polyesterband genoemd. De PE band is zeer soepel, maar toch sterk, waardoor er geen scheuren kunnen ontstaan.

Polyesterband is voor zowel u als voor de ontvanger gebruiksvriendelijk om te verwerken.

Voordat u polyesterband gaat kopen is het goed om de kenmerken te beschrijven. Hierbij de kenmerken:

 • Het materiaal van polyesterband heeft geen scherpe kanten
 • Verschillende breedte: 13, 16 en 19 mm
 • Het is zeer stevig en sterk materiaal
 • Het is makkelijk handmatig te bewerken
 • Geschikt voor zware ladingen mee vast te zetten
 • Klantvriendelijk en makkelijk af te voeren
 • De kleur van polyesterband is wit

Hoe wordt polyesterband vastgemaakt?

Met de polyesterband kunt u bijvoorbeeld stapels kranten of folders samenbinden. Van het materiaal kunnen zelfs spanbanden gemaakt worden. Deze spanbanden kunnen honderden kilo’s aan trekkracht aan. Maar ook grote dozen kunnen verstevigd worden door er een polyesterband omheen te spannen. Hiermee voorkom je dat dozen bijvoorbeeld van een pallet afvallen.

Wanneer de producten zijn verpakt of opgestapeld kan het vastgezet worden met de geschikte polyesterband. Zorg ervoor dat u zowel over de lengte als over de breedte een band gebruikt. Bij grotere verpakkingen op pallets adviseren wij om zowel over de lengte als over de breedte meerdere polyesterbanden aan te brengen. Dit ter versteviging van uw producten.

Wanneer u vervolgens de polyesterbanden heeft aangebracht, moeten de producten worden vastgezet. Het voordeel van dit omsnoeringsband is dat u het ook met de hand kunt vastknopen. Dit kunt u doen wanneer u te maken heeft met lichte producten of wanneer u slechts enkele dozen moet samenbundelen . Maar als u te maken krijgt met grote pallets of zware producten dan heeft u gespen voor de polyesterband en een spantang nodig.

Deze gespen zijn noodzakelijk om de polyesterband vast te zetten. Met de spantang brengt u de juiste spanning op de producten.

In welke branches worden polyesterbanden gebruikt?

Polyesterbanden worden bij veel verschillende toepassingsgebieden gebruikt, zoals bij spuiterijen, lakkerijen en bij poedercoating, om gespoten materiaal te verpakken en vast te zetten. Ook transport en overslag bedrijven gebruiken veelvuldig polyesterband voor het vastzetten van pallets en kratten. Binnen de hout en kozijntechniek wordt polyesterband gebruikt voor het samenbundelen van planken of boomstammen. In de staalindustrie en bij recyclebedrijven wordt tenslotte ook nog veel gebruik gemaakt van de polyesterband.

Wij verkopen bij Vendrig Packaging drie soorten polyesterband: hotmelt, geweven band en composietband. Alle drie de polyesterbanden worden op rol verkocht.

Polyesterband hotmelt

Polyesterband is een PE band die verlijmd is. Hierdoor voelt de band wat lijmerig aan. Deze band is niet gevoelig voor weersinvloeden.

De hotmelt polyesterband is daarom uitermate geschikt voor buiten. Denk hierbij aan het omsnoeren van hout of producten die zijn gemaakt van hout. Houdt er rekening mee dat de PE band van hotmelt minder geschikt is bij verpakkingen van producten met scherpe randen.

Wanneer u polyesterband hotmelt gaat aanspannen met een spantang dan is het aan te bevelen om verzinkte metalen gespen te gebruiken. Aangezien de hotmelt band wat lijmerig aanvult is het beter om deze gespen te gebruiken.

Polyesterband geweven

De geweven polyesterband heeft een kruislings geweven structuur. De band is net als de hotmelt band soepel in gebruik. Het verschil met de hotmelt band is dat deze geweven polyesterband minder lijmerig aanvoelt. Door de geweven structuur is de geweven band ook beter te gebruiken bij producten met scherpe randen of hoeken.

Een branche waar je veel te maken hebt met scherpe randen en hoeken is in de metaalindustrie. De geweven polyesterband leent zich daarom ook perfect voor deze branche. Omdat de geweven polyesterband minder lijmerig aanvoelt is het aan te bevelen om gefosfateerde gespen te gebruiken. Deze gefosfateerde gespen voelen net iets stugger aan, waardoor het hechten en omsnoeren beter gaat.

Composietband

Composietband is van dezelfde structuur gemaakt als de hotmelt polyesterband. Het bestaat uit geëxtrudeerde polyesterdraden. Deze polyesterdraden zijn met elkaar verlijmd en zijn in vergelijking met de hotmelt band voorzien van een polymeer coating (plastic laag). 

Een voordeel van een composiet band is dat deze goed te gebruiken is bij lage temperaturen en bij producten met erg scherpe randen.

Andere voordelen hebben wij voor u opgesomd:

 • Het is kostenbesparend (veel goedkoper dan bijvoorbeeld staalband)
 • Met polyesterband beschadigt u de lading niet
 • Het werkt sneller en veiliger
 • Het behoudt de spanning en is ook nog is na te spannen.

Het vastzetten van de composiet polyesterband gebeurt met gespen. Deze band wordt veel toegepast bij de transport van goederen met hoge belastingen, zoals containerladingen.

Vendrig Packaging heeft de ideale oplossing als u polyesterband wilt kopen. Wij verkopen een polyesterband starterset. Dit is een starterkit waarmee u gelijk aan de slag kunt. Het complete pakket bestaat uit 1 rol polyesterband 16 mm x 850 m, 1.000 stuks metalen gespen 16 mm, 1 polyesterbandhaspel en 1 spantang.

Met deze starterskit kunt u uw goederen vastsnoeren en bent u direct voorbereid om het transportproces goed te laten verlopen. Mocht u ondanks deze uitleg over polyesterbanden nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag verder. 

Bekijk hier ons assortiment polyesterband

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1654 reviews.