Schuimfolie

Wilt u schuimfolie bestellen? Dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Schuimfolie zorgt voor een beschermde laag om uw waardevolle spullen. Schuimfolie wordt ook wel verpakkingsfolie of schuimfoam genoemd. Bij Vendrig Packaging hebben wij de schuimfolie op rol in diverse maten te koop.

Toepassing van schuimfolie

Schuimfolie biedt bescherming aan kwetsbare oppervlakten van uw product. Schuimfolie is elastisch, dus goed vormbaar naar elk product. Het is schokabsoberend en krasbestendig. Stof en krassen worden voorkomen met deze folie. Het heeft een gesloten celstructuur, waardoor het waterdicht, scheurbestendig, isolerend en makkelijk te vervoeren is.

Rollen schuimfolie worden ook wel foamrollen genoemd. De schuimfolie is licht van gewicht en geeft niet af. Dit product wordt vaak toegepast in de meubelindustrie of als verhuisfolie. Daarnaast wordt het veel gebruikt in c combinatie van schuimprofielen. Deze schuimprofielen worden voor de hoeken van het object gebruikt.

Welke schuimfolie heb ik nodig?

Bij Vendrig Packaging krijgen wij veel vragen omtrent de dikte van het schuimfolie. Een veel voorkomende vraag hierbij is welke dikte schuimfolie u nodig heeft in welke situatie. Wij hebben voor u een kleine opsomming gemaakt zodat het voor u iets duidelijker wordt welke dikte u nodig heeft. Wij verkopen vier verschillende diktes: 1, 2, 3 en 4 mm schuimfolie. Alle schuimfolies zijn waterdicht.

1 mm: dit beschermt tegen oppervlaktebeschadiging. Dit betekent bijvoorbeeld dat schuimfolie 1 mm beschermt tegen krassen op glas, kunststof platen of keramiek.

2 mm: De schuimfolie 2mm beschermt naast oppervlaktebeschadiging ook tegen lichte schokken. De 2mm folie is aan te raden tijdens een verhuizing. Spullen die u naar boven moet sjouwen lopen meer risico op beschadiging. Door de schokdempende werking van de 2mm schuimfolie voorkomt u grote schade.

3mm: De schuimfolie 3mm is geschikt voor zwaardere spullen en voor producten met hoekige voorwerpen. Deze folie werkt als dempingsmateriaal en is minder geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Dit komt omdat het hiervoor te dik is. u kunt er bijvoorbeeld geen vaas mee inpakken, omdat het minder buigzaam is. De 3 mm folie is ideaal voor het plaatsen onder laminaat vloeren, parket of andere vloeren, omdat het zorgt voor geluidsdemping.

4mm: De schuimfolie 4mm is toepasbaar wanneer u met kostbare materialen of producten te maken heeft. Wilt u echt het zekere voor het onzekere nemen en er 100% vanuit gaan dat uw producten of spullen volledig beschermd zijn dan kiest u voor de 4mm variant. Het gaat hierbij om het verpakken van grote spullen die optimale bescherming nodig hebben.

Bij Vendrig Packaging is de schuimfolie goedkoop en van flexibel, maar toch sterk materiaal gemaakt.

Wat is het verschil tussen schuimfolie en noppenfolie?

Schuimfolie is ideaal voor het beschermen van een oppervlakte. Het materiaal is gemaakt van LPDE. LPDE staat voor low-density-polyethylene. In het Nederlands staat het voor lagedichtheidpolyetheen. Dit is een soort plastic, wat voornamelijk wordt gebruikt bij het produceren van plastic zakjes, waterleidingen en dus ook bij schuimfolie.

Schuimfolie wordt gebruikt bij het beschermen van objecten en voorwerpen in een oppervlakte. U voorkomt beschadigingen tijdens transport.

Noppenfolie wordt veel gebruikt voor het beschermen van artikelen in bijvoorbeeld kartonnen dozen of tijdens het transport. De noppenfolie wordt gevuld met lucht, waardoor het gevulde bolletjes worden. Deze dienen weer als schokdemper in een kartonnen doos.

Schuimfolie gebruiken voor het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen of heeft u een verhuisbedrijf? Dan is het goed om te weten dat schuimfolie ideaal is om spullen mee te beschermen. In Nederland verhuizen mensen gemiddeld 7 keer in hun leven. Kortgezegd betekent dit dat de gemiddelde Nederlander één keer in de tien jaar verhuist. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk. Voordat u daadwerkelijk gaat verhuizen is het goed om te inventariseren wat voor spullen in uw woning staan.

Schrijf alle objecten en spullen die in uw woning staan op een notitieblok. Aan de hand van deze notities kunt u bepalen welke schuimfolie u nodig heeft voor welk object. Het ene object heeft namelijk meer bescherming nodig dan het andere object. Zo heeft u inpak schuimfolie om breekbare spullen in dozen te verpakken, maar zo heb je ook schuimfolie die isolatie biedt voor bijvoorbeeld uw laminaat vloer of parket.

De dikte van de schuimfolie is ook bepalend voor uw spullen. Een glazenplaat kan makkelijk verpakt worden in een 1mm folie, maar een bankstel die onderhevig is aan schokken en stoten niet, omdat deze door krappe ruimtes verplaatst moet worden.

Bij Vendrig Packaging verkopen wij ook schuimfolie hoezen. Deze schuimfolie hoezen zijn handig als uw een TV of computerscherm wilt beschermen. Deze schuimfolie hoezen zijn schokbestendig en bieden dus bescherming tegen een stootje.

De voordelen op een rij genoemd van schuimfolie hoezen:

- het is schokdempend

- het voorkomt krassen

- maatwerk is mogelijk

- het is flexibel materiaal

Mocht u nog vragen hebben omtrent schuimfolie of wilt u geadviseerd worden welke dikte u nodig heeft? Dan helpen wij u graag verder. 

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is /10 gebaseerd op 1321 reviews.