Schuimfolie

Schuimfolie kopen? Alle soorten, afmetingen en diktes vind je in ons assortiment. De laag met schuim biedt producten en waardevolle spullen een beschermende laag. Het wordt ook wel verpakkingsfolie of schuimfoam genoemd. Lees verder over de toepassingen en het gebruik van schuimfolie op rol.

Waar wordt schuimfolie voor gebruikt?

Schuimfolie biedt bescherming aan oppervlakten van kwetsbare producten. Je verpakt er bijvoorbeeld een beeldscherm of schilderij mee voordat het in een kartonnen doos gaat. Tijdens transport of verzending wordt het product dan niet blootgesteld aan potentiële schade en krassen. Schuimfolie is flexibel en elastisch. Daarmee is het goed vormbaar naar de contouren van wat je wil inpakken. De laag schuim is schokabsorberend en krasbestendig. Met materiaal heeft een gesloten celstructuur. Zo is het waterdicht, scheurbestendig, isolerend, te hergebruiken en makkelijk te vervoeren. Het is een veelzijdig beschermmateriaal.

Rollen schuimfolie worden ook wel foamrollen genoemd. Het materiaal is licht van gewicht en geeft niet af. Het is daarom ideaal voor toepassingen in de meubelindustrie en verhuisbranche. De producten worden na het inpakken niet veel zwaarder van dit beschermmateriaal. Zo stijgen de portokosten niet onnodig. Deze folie werkt complementair aan profielen van schuim. Deze schuimprofielen beschermen de hoeken van een product met een extra stootvlak.

Welke schuimfolie heb ik nodig?

Wij krijgen heel regelmatig de vraag welke dikte schuimfolie nodig is om een bepaald product mee te verpakken. Het antwoord verschilt per situatie. In grote lijnen kunnen wij wel een aantal regels stellen aan de benodigde dikte. In ons assortiment vind je onder andere schuimfolie met een dikte van 1, 2, 3 en 4 mm. De vuistregels zijn als volgt:

1 mm: beschermt tegen oppervlaktebeschadiging. Dit betekent bijvoorbeeld dat schuimfolie 1 mm beschermt tegen krassen op glas, kunststof platen en keramiek;

2 mm: beschermt naast oppervlaktebeschadiging ook tegen lichte schokken. De 2mm folie is aan te raden tijdens een verhuizing. Spullen die je naar boven moet sjouwen lopen meer risico op beschadiging. Daarom is een dikkere folie wenselijk;

3mm: is geschikt voor zwaardere spullen en voor producten met puntige voorwerpen. Deze folie werkt als dempingsmateriaal en is minder geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Hier is het te dik voor. Je kunt er bijvoorbeeld geen vaas mee inpakken omdat het minder buigzaam is. Deze dikte is zelfs geschikt om onder laminaat vloeren, parket of andere vloeren te leggen. Het werkt ook geluiddempend;

4mm: levert zijn rendement op als je te maken hebt met kostbare materialen of producten. Met deze dikte ga je voor echt goede bescherming. Je neemt hiermee het zekere voor het onzekere.

In ons assortiment is de schuimfolie goedkoop, het materiaal flexibel en gemaakt van sterk materiaal.

Wat is het verschil tussen schuimfolie en noppenfolie?

Schuimfolie is ideaal voor het beschermen van een oppervlakte. Het materiaal is gemaakt van LPDE. LPDE staat voor low-density-polyethylene. In het Nederlands staat het voor lagedichtheidpolyetheen. Dit is een soort plastic, wat voornamelijk wordt gebruikt bij het produceren van plastic zakjes, waterleidingen en dus ook bij schuimfolie.

Schuimfolie wordt gebruikt bij het beschermen van objecten en voorwerpen in een oppervlakte. U voorkomt beschadigingen tijdens transport.

Noppenfolie wordt veel gebruikt voor het beschermen van artikelen in bijvoorbeeld kartonnen dozen of tijdens het transport. De noppenfolie wordt gevuld met lucht, waardoor het gevulde bolletjes worden. Deze dienen weer als schokdemper in een kartonnen doos.

Schuimfolie gebruiken voor het verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen of heeft u een verhuisbedrijf? Dan is het goed om te weten dat schuimfolie ideaal is om spullen mee te beschermen. In Nederland verhuizen mensen gemiddeld 7 keer in hun leven. Kortgezegd betekent dit dat de gemiddelde Nederlander één keer in de tien jaar verhuist. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk. Voordat u daadwerkelijk gaat verhuizen is het goed om te inventariseren wat voor spullen in uw woning staan.

Schrijf alle objecten en spullen die in uw woning staan op een notitieblok. Aan de hand van deze notities kunt u bepalen welke schuimfolie u nodig heeft voor welk object. Het ene object heeft namelijk meer bescherming nodig dan het andere object. Zo heeft u inpak schuimfolie om breekbare spullen in dozen te verpakken, maar zo heb je ook schuimfolie die isolatie biedt voor bijvoorbeeld uw laminaat vloer of parket.

De dikte van de schuimfolie is ook bepalend voor uw spullen. Een glazenplaat kan makkelijk verpakt worden in een 1mm folie, maar een bankstel die onderhevig is aan schokken en stoten niet, omdat deze door krappe ruimtes verplaatst moet worden.

Bij Vendrig Packaging verkopen wij ook schuimfolie hoezen. Deze schuimfolie hoezen zijn handig als uw een TV of computerscherm wilt beschermen. Deze schuimfolie hoezen zijn schokbestendig en bieden dus bescherming tegen een stootje.

Voordelen van schuimfolie

Schuimfolie heeft unieke eigenschappen die zorgen voor de volgende:

- het is schokdempend

- het voorkomt krassen

- waterdicht

- isolerend

- herbruikbaar

- scheurbestendig

- flexibel materiaal

Mocht u nog vragen hebben omtrent schuimfolie of wilt u geadviseerd worden welke dikte u nodig heeft? Dan helpen wij u graag verder. 

Bekijk hier ons ruime assortiment schuimfolie op rol

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1652 reviews.