Beschermfolie
Beschermfolie wordt gebruikt bij het beschermen van meubels, verschillende materialen en oppervlaktes. Wij hebben diverse soorten beschermfolie in ons assortiment. Ontdek de mogelijkheden en de voordelen van de verschillende varianten en bestel de beschermfolie die het beste bij jouw wensen en eisen past.
Soorten beschermfolie
In het assortiment op deze pagina vind je verschillende soorten beschermfolies voor diverse ondergronden. Voor iedere klus in huis is er een speciale beschermfolie beschikbaar die makkelijk aan te brengen, en na gebruik makkelijk te verwijderen is. Bekijk de mogelijkheden en bestel de folie die het beste bij jouw toepassing past.
Raam- en glasbeschermfolie
Zo hebben wij raambeschermfolie voor het beschermen van ramen. Deze folie hecht aan het glas, maar laat geen lijmresten achter bij het verwijderen. De folie laat het zonlicht door zodat je voldoende licht hebt om in te werken maar is wel uv-bestendig. Dat betekent dat je pas gestucte of geschilderde muur niet verkleurd!
Colad maskeerfolie
Wanneer je gaat schilderen kun je hiervoor een kwast en rollers gebruiken maar het spuiten van muren en plafonds wordt steeds populairder. Dit levert een superstrak resultaat op en het is nog sneller klaar ook. Om de delen die je niet wilt spuiten te beschermen gebruik je Colad maskeerfolie. Deze statische HDPE folie bevestigt zich makkelijk aan oppervlakken zonder dat je daar extra bevestigingsmaterialen voor nodig hebt.
VCI folie
Dan is er nog VCI-folie voor het beschermen van blanke metalen tegen roest. Dat zijn onbehandelde metalen die nog geen coating tegen roest hebben gekregen. VCI-folie wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het inpakken en transporteren van auto onderdelen.
Plastic afdekfolie
Plastic afdekfolie is een echte alleskunner en wordt bij talloze klussen gebruikt. Afdekfolie is gemaakt van soepel maar sterk LDPE plastic en kan ook gebruikt worden in buitenomstandigheden. Daarom is plastic afdekfolie uitermate geschikt voor afdekken tijdens de open bouwfase, bijvoorbeeld wanneer het dak nog openligt.
Stucloper
In het assortiment vind je twee soorten stucloper. De eerste variant is reguliere stucloper van gerecycled karton, met een PE beschermlaag. Deze stucloper beschermt vloeren en andere oppervlakken tegen krassen en vlekken.
De andere variant is vilten stucloper. Deze biedt dezelfde bescherming maar is daarnaast ook schokabsorberend en je kunt het ook buiten gebruiken. In tegenstelling tot kartonnen stucloper kun je deze vilten variant meerdere keren gebruiken.
Zelfklevend afdekvlies
Zelfklevend afdekvlies biedt niet alleen uitstekende bescherming tegen vuil, vocht en stootschade als gevolg van vallende gereedschap maar is ook nog eens herbruikbaar. Zelfklevend afdekvlies hoef je na gebruik alleen maar even af te nemen met een vochtige doek en je kunt het weer gebruiken voor volgende klussen.
Zelfklevende tapijt beschermfolie
Dankzij een speciale kleeflaag blijft deze beschermfolie uitstekend zitten op tapijt. Dat is handig bij bouw- en schilderklussen waarbij je het tapijt wilt laten liggen. Maar ook wanneer je thuis een feestje geeft is tapijt beschermfolie een aanrader.
Zelfklevende beschermfolie voor de vloer
Deze beschermfolie is vooral geschikt voor het beschermen van harde vloeren en trappen. Het is flexibeler dan stucloper en daardoor makkelijker in gebruik. Dankzij de kleeflaag leg je het direct strak op de vloer en voorkom je struikelgevaar. Gebruik de zelfklevende beschermfolie voor de vloer bij verbouwingen en klussen waarbij je bijvoorbeeld in huis wilt blijven wonen.
Materiaal beschermfolie
De beschermfolies zijn over het algemeen gemaakt van plastic. Zo bestaan de raambeschermfolie en de VCI-folie uit LDPE en de statische beschermfolie uit HDPE. LDPE en HDPE zijn soorten plastics. Het verschil tussen LDPE (Low Density Polyethyleen) en HDPE (High Density Polyethyleen) is de dichtheid.
Heb je nog vragen over de verschillende soorten beschermfolies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.