Jute koedek

Jute koedek is zware jute stof met een nostalgisch patroon. Vroeger werd koedek gebruikt om koeien mee af te dekken en warm te houden. Tegenwoordig heeft het daarnaast ook andere toepassingen zoals een decoratieve. Koedek kopen per stuk of op rol?

De dikste jute stof verkrijgbaar

Jute koedek is gemaakt van zware jute stof. Dat is zichtbaar maar vooral voelbaar. Als eerst is het niet kapot te krijgen met de hand en daarnaast een stuk zwaarder dan andere jute. We maken graag een vergelijking om het verschil uit te leggen. De gemiddelde jute zak die wordt gebruikt bij het Sinterklaasfeest, bestaat uit 225 gr/m2 jute stof. De zak weegt dan ongeveer 200 gram. Jute koedek bestaat uit 870 gr/m2 stof. Dat is bijna 4 keer zo veel en bijna 1 kilo zwaar per vierkante meter jute. Om het doek te krijgen zijn dikke jute garen gebruikt die strak zijn gesponnen. Het voordeel hiervan is een hogere doorsteekweerstand, kleinere kans op inscheuren en een luxe uitstraling. Daarnaast gaat de stof lang mee.

Toepassingen van jute koedek

Jute koedek kan voor een hoop dingen gebruikt worden. De meest voorkomende toepassingen hebben we voor je opgesomd:

Koeien afdekken: van oorsprong wordt koedek gebruikt om koeien mee warm te houden. Vooral zieke en downer koeien hebben baat bij het vasthouden van lichaamswarmte. Maar ook biedt het koeien de mogelijkheid om in de winter buiten te grazen. De dikke jute stof wordt over de rug van de koe geslagen en vastgeknoopt. Warm blijven kost dan minder energie. Het koedek met ringen heeft een speciale afmeting voor koeien. Boeren en ondernemers in de agrarische sector gebruiken ze nog steeds. Ook als beschermmateriaal tijdens tentoonstellingen en veilingen.

Decoratiemateriaal: dankzij de unieke uitstraling en belijning is koedek goed te gebruiken als decoratiemateriaal. Hang het doek op aan de wand of leg het neer als loper. Je kunt er een geschenk mee verpakken en versieren. Of creëer een vintage uitstraling op een bruiloft, feestje of andere gelegenheid. Je krijgt er gegarandeerd een unieke sfeer van.

Om mee te knutselen: jute op rol en daarmee ook dit koedek, wordt veel gebruikt om creatief mee te knutselen. Je kunt er dingen van maken en decoreren. Gebruik je fantasie en denk aan raambedekking, stoffering, meubels, tafellopers, stoelversiering, een surprise enzovoort. Met een mesje en wat lijm of naald en draad kun je de gekste en meest praktische creaties maken. Vintage uitstraling gegarandeerd.

Koedek kopen

Koedek is herkenbaar aan het oud Hollandse, nostalgische patroon dat in de jute geweven zit. De banen met rood en blauw zijn afgewisseld. Hiermee behoudt het zijn originele uitstraling en biedt het veel toepassingsmogelijkheden. Met koedek op rol kun je elke gewenste lengte kopen. Het originele koedek heeft de standaardmaat en aluminium ringen rondom.

Heb je nog vragen over koedek? Wij adviseren je graag, neem gerust contact met ons op.

Bekijk onze koedekken

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14215 reviews.