Jute vilt op rol

Jute vilt op rol
Product niet meer leverbaar

Bekijk onze alternatieven of neem contact op

Jute vilt op rol

Jute vilt op rol is een stof gemaakt van zuivere natuurlijke jutevezels. Dit veelzijdige product is te gebruiken als beschermmateriaal, isolatiemateriaal, bouwmateriaal en zelfs om mee te knutselen tijdens hobbyprojecten. Jute vilt is 100% biologisch afbreekbaar, geluiddempend en isolerend. Dat maakt het geschikt voor vele toepassingen.

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Zoek je toch echt naar het product Jute vilt op rol, neem dan contact op voor advies.
Alternatieven bekijken

Specificaties Jute vilt op rol

Materiaaljute
Dikte4 mm
Roldiameter36 cm (25m rollen)
Gramsgewicht750 gr/m²
Prijs perrol

Omschrijving Jute vilt op rol

Vilt is een stof dat bestaat uit samengeperste vezels. In dit geval jute vezels. Jute vilt op rol is dus een oppervlakte van samengeperste jute vezels dat opgerold geleverd wordt. De stof is sterk en krijgt door de samenstelling unieke eigenschappen. Hieronder vallen: beschermend, isolerend, vocht afvoerend en 100% biologisch afbreekbaar. Het is een tegenhanger van stof gemaakt van kokos. Kokosdoek heeft een hardere vezel wat het geheel stroever maakt en duurder in aanschaf. Jute vilt zou een alternatief kunnen zijn van plastic worteldoek. Dit leg je onder tuinbestrating om onkruidgroei tegen te gaan. Dankzij het natuurlijke afbraakproces gaat het jaren mee en toch is het minder schadelijk voor het milieu in vergelijking met plastic. Verder is jute vilt op rol goed te bewerken en op maat te maken met behulp van een mesje of schaar. Dat maakt het geschikt voor vele toepassingen. Hieronder zullen wij drie hoofdtoepassingen beschrijven.

Beschermingsmateriaal bomen en planten

Jute vilt wordt veel gebruikt bij boomkwekerijen als beschermingsmateriaal. Bij bepaalde bomen met een dunne, gladde bast die op een zonnige standplaats staan, is stambescherming noodzakelijk. Meestal in de eerste fase na het aanplanten. Met name beuken, lindes, haagbeuken, honingbomen en gewone esdoorns zijn gevoelig voor zonnebrand. Het gevolg is dat de bast van de stam loslaat. Om dit te voorkomen wordt jute vilt op rol ingezet om het takvrije deel van de stam mee in te wikkelen. Na enkele jaren zal de boom weerstand hebben opgebouwd tegen zonnebrand. Ook wordt het jute vilt veel gebruikt om bomen en planten te beschermen tegen vorst. Het werkt dus ideaal als boombescherming tegen warmte én kou.

Jute vilt op rol als ecologisch bouwmateriaal

Een natuurlijk product zoals jute vilt past goed in een ecologisch bouwproject. Zo wordt het bijvoorbeeld ingezet als natuurisolatie. Het is een alternatief van isolatiemateriaal gemaakt van plastic en andere onnatuurlijke materialen. De jute vilt oppervlakte wordt dan ingezet voor het isoleren van bijvoorbeeld daken, muren en ook vloeren. Bijkomend voordeel is dat het naast isolerend, ook geluiddempend werkt. Daarom werkt het ook als akoestisch materiaal. Er zijn huizen en bouwprojecten die voor een groot deel bestaan uit ecologische bouwmaterialen. Van de dakbedekking tot aan de afwerkingen is er dan gewerkt met sterke en natuurlijke materialen. Jute vilt op rol kan hier een belangrijke rol in spelen.

Knutselen met jute vilt

Jute vilt leent zich ook uitstekend als knutselmateriaal. De vilt stof rafelt niet als je het met een schaar knipt of mesje snijdt. De randjes en afwerking blijft dus gaaf. Omzomen of stikken is dus niet nodig. Zo is het in vele vormen en maten te knippen. Het is goed buigbaar en flexibel. Dat maakt jute vilt een goed hobbymateriaal. Je kunt er de leukste creaties en decoraties mee maken. Dit komt goed van pas bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of met Pasen. Knutsel je graag? Gebruik dan dit jute vilt om praktische of decoratieve dingen van te maken. Hierbij kun je denken aan meubels, kussens, tassen, tafeldecoratie, placemats en andere accessoires.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14215 reviews.