Bouwmaterialen

Bouwmaterialen kopen voor bouwen, verbouwen of klussen? Je vindt wat je zoekt bij Vendrig Packaging. Denk aan zakken voor afvalverzameling, beschermingsmateriaal om schade te voorkomen en zeil om spullen af te dekken. Met ons assortiment bouwmaterialen kun je als particulier én bedrijf veilig en voorbereid aan de slag.

Bouwmaterialen voor afvalverzameling

Bij het bouwen of verbouwen krijg je afval. Dit zijn resten van spullen en materialen die niet gebruikt worden. Denk aan overgebleven hout, steen, tegel, tape, plastic enzovoort. Afval moet verzameld en afgevoerd worden. Een opgeruimde ruimte die verbouwd wordt is noodzakelijk om veilig en schoon te kunnen werken. Klein en licht materiaal kun je prima verzamelen in een willekeurige afvalzak. Ga je puin zoals zware stukken hout of steen verzamelen? Dan kom je niet uit de voeten met een lichte zak. Neem dan puinzakken. Deze zakken zijn extra stevig en minder gevoelig voor schade. Zeer geschikt om puin en zwaar afval in te verzamelen om te kunnen afvoeren. Gaat het om een groot volume puin en afval dat je kwijt moet? Neem dan big bags. In vele formaten en altijd met grote capaciteit. Als je met asbest te maken krijgt dan gelden er andere regelgeving. Asbest mag enkel en alleen ingeleverd worden bij de stort als er duidelijk op de zak wordt vermeld dat het om asbest of asbesthoudend materiaal gaat. Koop dan asbestzakken of asbest big bags. Na het verzamelen van het afval of puin, moet het afgevoerd worden. Dit doe je bij de afvalstort of met behulp van een container. Ga je het zelf afvoeren en gebruik je een aanhangwagen? Zorg dan dat je het juiste aanhangernet koopt. Dit is namelijk verplicht om de openbare weg op te mogen. In ons assortiment kun je verschillende bouwmaterialen voor afvalverzameling kopen.

Beschermingsmateriaal tijdens het klussen

Ga veilig, schoon en schadevrij te werk tijdens het klussen, bouwen en verbouwen. Koop hier de juiste beschermingsmaterialen voor. Zo verklein je de kans op onnodige schade en straal je professionaliteit uit. Dat is wel zo prettig als je een bouw- of aannemersbedrijf hebt. Neem bouwfolie om vloeren, wanden en trappen te beschermen tegen schade van bijvoorbeeld een steiger, verfvlekken en andere viezigheid. Gebruik afdekfolie om de inboedel mee af te dekken tijdens kluswerkzaamheden. Beschermfolie is er in vele soorten, materialen en maten. De hoogte van de kwaliteit en materiaalsoort bepaalt onder andere of het lang meegaat. Materialen zoals folies kun je het beste snijden met een veiligheidsmes of foliemes. Het snijvlak klapt automatisch terug of is extra beveiligd, wat de kans op verwonding klein houdt. De keuze voor de juiste materialen maak je op basis van de soort werkzaamheden en de lengte van de klus. Beschermingsmateriaal kopen is slim als je veilig en schadevrij wil klussen. Bekijk ons ruime assortiment en koop voordelig in.

Bouwwerkzaamheden op hoogte

Bouwwerkzaamheden uitvoeren op hoogte vereist extra veiligheidsmaatregelingen. Bijvoorbeeld het restaureren van een pand met verdiepingen. Dit gaat het meest efficiënt als er een steiger wordt gebruikt. Maak gebruik van steigernetten om gevaar dat vanuit verschillende hoeken op de loer ligt, te verkleinen. Een steiger is een open constructie. Het risico hiervan is dat op hoogte weer en wind de werkzaamheden kunnen belemmeren. Ook de kans dat er iemand of materieel naar beneden valt is aanwezig. Grotendeels kun je dit voorkomen door het toepassen van steigernetten. Werkzaamheden die op het dak plaatsvinden zijn het plaatsen van een dakkapel, dakdekken en waterdicht maken van dakconstructies zoals de kil of de schoorsteen. Sinds jaar en dag wordt lood gebruikt als waterkering. Het dunne lood is werkbaar en zo vast te zetten dat regenwater geen kans krijgt om tussen het voeg- of gevelwerk te komen. Maar lood is een zwaar metaal dat vervuilend is voor het milieu. Leadax is op de markt gekomen als duurzame loodvervanger van het daklood. Het is flexibeler, makkelijker mee te werken, milieuvriendelijk en circulair. Professioneel bouwmateriaal zonder concessies dat je in de webshop kunt kopen.

Afdekken van verbouwspullen

Krijg je te maken met een uitbouw, aanbouw of nieuwbouw? Dan is het slim om het juiste afdekmateriaal te kopen om verbouwspullen te beschermen. Deze liggen dan in open lucht en zicht. Door het afdekken van materialen en spullen blijven deze beschermd tegen weersinvloeden zoals regen, zonneschijn en zelfs sneeuw. Ook blijven ze uit het zicht wat ten goede zal komen van de beveiliging van het project of bouwplaats. Vaak gaat het om vele vierkante meters dat afgedekt moet worden. Afdekzeilen zijn ideaal om grote oppervlakten te beschermen. Het stevige geweven zeil is waterdicht en hogere kwaliteiten zijn ook resistent tegen UV straling. Binnenshuis kun je afdekfolie gebruiken om bijvoorbeeld meubels of de vloer mee af te dekken. Zo voorkom je gruis- of verfschade als je met een lamp of het plafond bezig bent. Het is essentieel om de folie goed te bevestigen, anders kan het gaan schuiven doordat er op gelopen wordt. Gebruik hiervoor sterk technisch tape. Denk bij het verbouwen en klussen aan het afdekken van je spullen om veilig en zoveel mogelijk schadevrij te werken. In ons assortiment heb je ruime keuze in goedkope bouwmaterialen.

Tuin aanleggen en tuinmaterialen

Bij het aanleggen van een tuin heb je tuinmaterialen nodig. Je kunt je eigen tuin aanleggen, of die van een ander. Bijvoorbeeld als je een hoveniersbedrijf hebt. Naast grasmatten en tegels kun je hulpmiddelen gebruiken die de tuin mogelijk maakt. Wij hebben daar een aantal van in ons assortiment. Bij het maken van een oprit, veranda of algemene betegeling, raden wij ten harte aan om worteldoek te gebruiken. Dit leg je onder de verharding om ongewenst onkruidgroei tegen te gaan. Als je dit niet doet zul je plantjes tussen het grind krijgen die je met regelmaat moet verwijderen. Wat je ook in de tuin gebruikt als materiaal zijn afdekzeilen. Hiermee dek je tuinmeubilair af, maar ook haardhout, tuinmaterialen en gereedschap dat je niet in het zicht wil hebben. Dekzeil beschermd de tuinspullen tegen onder andere regen, sneeuw, vocht. Met tyraps en ander bindmateriaal kun je de moestuin plantjes en boompjes extra houvast geven. Bind ze met een kabelbinder of jute touw aan het hek vast. Zo kun je de groei extra stimuleren.

Ga goed voorbereid de verbouwing in

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van te voren welke werkzaamheden je gaat doen. Dan weet je ook welke bouwmaterialen je moet kopen. Koop het van te voren in zodat je niet misgrijpt. Zeker als het gaat om afvalverzameling is het ontbreken van de juiste hoeveelheid afvalzakken niet wenselijk. Dan kan het bouw of verbouwproject uitlopen en dat kost geld. Bekijk ook goed de formaten die je nodig hebt. Veel bouwmaterialen worden verkocht in een aantal vierkante meters. Dit kun je herleiden naar de oppervlakte van de vloer of wand. Neem altijd een stuk extra want bescherming mag niet te kort schieten. Heb je nog vragen over bouwmaterialen of verbouwmaterialen of klusmaterialen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder! Succes met de werkzaamheden!

Bekijk hier ons grote assortiment bouwmaterialen.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14230 reviews.