Papierrolhouders

Papierrolhouders worden gebruikt om papierrollen gemakkelijk af te rollen en op maat te snijden. Verpak cadeautjes en producten in cadeaupapier, inpakpapier of kraftpapier. Kies hieronder jouw variant met of zonder mes, tafelmodel of wandmodel en verschillende breedtes.

Eenvoudig papier afrollen

Zoek je een hulpmiddel om gemakkelijk papierrollen zoals inpakpapier of cadeaupapier mee af te rollen en af te snijden? Papierrolhouders zijn speciaal ontworpen om met een soepele beweging een stuk papier op maat te maken. Wij hebben rolhouders met en zonder scheurmes. Het scheurmes zorgt dat het papier mooi en recht wordt afgesneden. Geen gedoe meer met scheef afgeknipte vellen of het te kort komen van handen tijdens het inpakken van producten. De rolhouder zonder mes helpt je de papierrol met een soepele beweging af te rollen. Je moet het papier dan zelf op maat knippen. Ook kun je kiezen uit het tafelmodel en wandmodel. Kies een tafelmodel als je op zoek bent naar een inpakpapier houder, dat verkleint de kans dat het papier kreukt wanneer je het van de rol haalt.

Waar kun je een papierrolhouder voor gebruiken?

Bij het gebruik van papierrollen kun je deze houder gebruiken om de rol in op te hangen. De rollen die geplaatst kunnen worden zijn papier, inpakpapier, kraftpapier en cadeaupapier. Let op dat het model met mes niet geschikt is om folie of cellofaan op rol af te snijden. Hier is een ander soort mes voor nodig: een kartelmes.

Papierrolhouders zie je vaak in winkels. Denk aan cadeauwinkels, boekenwinkels en zelfs supermarkten. In de supermarkt vind je de papierrolhouder na de kassa's op de inpaktafel. Hier kun je na de aankoop het product zelf inpakken. met een inpakpapier houder rol je het papier netjes en zonder te kreuken af en snijd je het veilig af. Vaak kun je kiezen uit papier en folie om je product als cadeau in te pakken. In winkels heb je de mogelijkheid om je aangekochte product door de verkoper te laten inpakken als cadeautje. De cadeaupapierrolhouder bevindt zich vaak op of onder de balie van de winkel.

Het apparaat waarmee papierrollen gemakkelijk kunnen worden afgerold en afgesneden heeft verschillende benamingen. Zo is dit vindbaar onder papiersnij-apparatuur, papierafroller, papierdispenser of inpakpapiersnijder.

Tafelmodel of wandmodel papierafroller kopen?

Je kunt kiezen uit een tafelmodel en wandmodel papierafroller. Van het model zonder mes hebben we de twee varianten als apart product verkrijgbaar. Bij de papierrolhouder met mes zit het verschil in de bijgeleverde beugels waar de papierrolhouder mee bevestigd wordt. Het tafelmodel wordt ook wel een "papierrolhouder staand" genoemd. Dit model heeft speciale beugels die je gebruikt om hem op de inpaktafel of balie te plaatsen. De rubberen noppen aan de onderzijde voorkomen dat het model verschuift en bovendien de oppervlakte waar het op staat niet beschadigd. Het wandmodel heeft bijgeleverde muurbeugels waarmee je de rolhouder met behulp van schroeven aan de muur kunt bevestigen. Welk model jij nodig hebt is van een aantal dingen afhankelijk, waaronder de beschikbare ruimte en muren. Omdat wij veel horen van winkeliers dat ze nog niet precies weten welk model het beste past, verkopen wij de rolhouder met mes ook met beide beugels. Zo kun je zelf beslissen welke variant bij je past en zelfs wisselen als je toch het andere model nodig hebt. Zo hoef je nu nog niet te kiezen maar kun je ter plekke in je winkel kijken hoe het staat en hoe je het wil hebben in de winkel. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een tafelmodel ten opzichte van een wandmodel papierrolhouder.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tafelmodel papierrolhouder?

In jouw winkel kun je zelf bepalen waar je de papierrolhouder plaatst. Het tafelmodel moet op een stabiele oppervlakte geplaatst worden. Daarom brengt het tafelmodel de volgende voor- en nadelen met zich mee ten opzichte van het wandmodel:

Voordelen tafelmodel

 • Mooi en zichtbaar te positioneren in het blikveld van de klant
 • Verplaatst de plaats van de balie of inpaktafel? Dan is de rolhouder mee te verplaatsen
 • Er hoeft niet geboord en geschroefd te worden dankzij de rubberen antislip noppen onder het tafelmodel. Dit voorkomt bovendien krassen of schade
 • De papierrolhouder is geschikt voor rollen vanaf ongeveer 30 cm breed

Nadelen tafelmodel

 • Kost veel ruimte om neer te zetten op een stabiele oppervlakte
 • Het tafelmodel staat los en als er een kort stukje rol op zit, is de kans aanwezig dat het verschuift tijdens gebruik omdat het geheel dan een stuk lichter is

Wat zijn de voor- en nadelen van een wandmodel papierrolhouder?

Het muurmodel papierafroller wordt met behulp van speciale muurbeugels en schroeven aan een muur bevestigd. Het wandmodel heeft de volgende voor- en nadelen ten opzichte van het tafelmodel:

Voordelen wandmodel

 • Het ophangen van de houder boven de inpaktafel of op grijpafstand van de verkoopbalie bespaart veel ruimte op de tafel of balie
 • Mooi en onzichtbaar weg te werken door het wandmodel onder of achter de verkoopbalie te hangen
 • De rolhouder hangt stevig en stabiel

Nadelen wandmodel

 • Het boren en schroeven in een muur om het wandmodel op te hangen is redelijk permanent. Als de papierrolhouder verplaatst moet worden dan blijven de gaten in de muur achter en moeten deze opnieuw gevuld worden om weer strak te krijgen
 • Als de houder op een bepaalde hoogte hangt en de rol moet vervangen worden moet je misschien boven je macht tillen

Hoe werkt een papierrolhouder met mes?

De papierrolhouder is het ideale hulpmiddel om rollen papier recht mee af te rollen. Het model met het mes is ideaal om het afgerolde papier recht en netjes op maat te snijden. Neem bijvoorbeeld een papierrol van 50 cm breed. De rol hangt in het midden van de beugel. Door middel van veren wordt het scheurmes op de rol gedrukt. Zo veert het mes mee met de dikte van de papierrol. Om te beginnen met snijden trek je de rol onder het mes langs naar je toe tot je de gewenste lengte bereikt hebt. Trek vervolgens het papier omhoog om het papier langs het snijvlak van het mes van de inpakpapier houder te laten gaan. Trek van rechts naar links of andersom omhoog zodat het papier netjes afgesneden wordt. Vervolgens kun je het in te pakken product inpakken en heb je een mooi ingepakt cadeautje. De papierrolhouder zonder mes rolt alleen het papier uit dat je daarna zelf kunt afsnijden.

Ook geschikt voor andere rollen

Dit hulpmiddel is ook geschikt voor andere rollen, zoals folie op rol. De dikte voor de papierrolhouder kan variëren tussen de 12 en 30 cm. Een grotere rol dan 33 centimeter past niet op de rolhouder. Sommige folies zijn dikker en de andere dunner. Dat gaat niet ten koste van de kwaliteit of afrolsnelheid. Een rol van 24 cm zal even snel draaien als een dikkere rol. Let wel op dat de rolhouder met mes niet geschikt is om folie te snijden, enkel papier.

Gemakkelijk, snel en netjes werken met papierrollen, koop een papierrolhouder!

Werk je veel met papierrollen en is het belangrijk om netjes te snijden? Dan is het slim om gebruik te maken van een papierafroller met mes of zonder mes. Het hulpmiddel is onmisbaar in elke fysieke winkel. Koop het tafelmodel of wandmodel met of zonder mes en uitstekende kwaliteit in onze webshop. Welk model jij nodig hebt is afhankelijk van jouw winkelsituatie. Ook de ruimte die je hebt speelt een rol. Kunnen wij je adviseren over het model dat het beste past bij jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Bekijk hier ons hele assortiment papierrolhouders

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

 • Persoonlijke korting
 • Krijg af en toe mails van ons
 • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14208 reviews.