Kartonnen platen / karton platen van golfkarton en massief karton

Kartonnen platen worden voor vele toepassingen gebruikt; als onderleggers, tussenleggers, palletplaten, ter bescherming of als verpakking. Golfkarton platen bieden een goede bescherming voor een product en is eenvoudig te verwerken. Evenwijdig aan de golfrichting is de kartonnen plaat eenvoudig te vouwen en tegen de golfrichting is het juist moeilijk vouwbaar. Wilt u kartonnen platen op maat laten maken? Dit kunnen wij ook voor u verzorgen, zowel massief kartonnen platen als golfkarton platen. Voor vragen over kartonnen platen of een aanvraag kunt u contact met ons opnemen? Wij helpen u graag verder.

Materiaal kartonnen platen

De karton platen zijn gemaakt van golfkarton. Golfkarton is een overwegend in de verpakkingsindustrie gebruikt celstofproduct, dat licht en relatief stabiel is. Een golfkarton bestaat minstens uit 3 lagen: 2 lagen van vlak papier, de dekbaan, (meestal bruin of wit) met een s-vormig (sinus-vormig) gegolfd papier ertussen, dat op het contactpunt met lijm aan de buitenste lagen papier is gelijmd. Massief karton bestaat uit een combinatie van gerecycled papier en karton met lijm. Deze grondstoffen worden volgende een  bepaald procedé verwerkt en samengevoegd.  Het massief karton dat hieruit ontstaat is een stug en zeer goed bestand tegen vocht. Vanwege de vochtbestendigheid komt u het ook veel tegen in de voedingsindustrie.

Mogelijkheden golfkarton platen

Uiteraard kunnen de kartonnen platen voor u speciaal op maat worden geproduceerd. De minimum afname hiervoor is erg laag en is afhankelijk van de maatvoering en materiaalsoort. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Ook kunnen karton platen worden voorzien van rillijnen of stanzingen. De rillijnen kunnen eenvoudig worden aangebracht en zorgen ervoor dat het karton makkelijker gebogen kan worden. Kartonnen platen worden ook vaak voorzien van stanzingen. Hierdoor kan de vormgeving of de functionaliteit van het karton worden bepaald. Voor de stanzingen is meestal een stansmes nodig. Een bedrukking met één of meerdere kleuren behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Massief karton platen

Wij leveren ook platen van massief karton. Dit karton is een geperste kartonsoort welke voornamelijk is geproduceerd vanuit gerecycled papier en karton. In tegenstelling tot het golfkarton is het massieve karton juist zeer stug en moeilijker te buigen. Het meest bekende product dat van massief karton wordt geproduceerd is de schoenendoos. Zowel de golfkartonnen als de massief kartonnen platen zijn in verschillende kwaliteiten en in veel maten leverbaar. 

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1201 reviews.