Kartonnen platen

Kartonnen platen zijn grote platen stevig karton. Ze worden gebruikt voor vele toepassingen. Denk hierbij aan; als onderleggers, tussenleggers, palletplaten, ter bescherming of als verpakking. Grote golfkarton platen bieden een goede bescherming voor een product en is eenvoudig in gebruik. Evenwijdig aan de golfrichting is een kartonnen plaat eenvoudig te vouwen, maar tegen de golfrichting is het juist moeilijk vouwbaar. Zo biedt een kartonnen plaat de flexibiliteit en oplossing bij het gebruik van onder andere palletladingen. Kartonnen platen kopen kan ook in een maat die specifiek voor jou gemaakt wordt. Maatwerk kun je aan ons overlaten. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder!

Wat is het materiaal van kartonnen platen?

Kartonnen platen komen in verschillende materialen en eigenschappen. Zo vind je in ons assortiment golfkarton platen en massief kartonnen platen. De golfkarton platen in ons assortiment worden gemaakt van golfkarton. Golfkarton is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de verpakkingsindustrie, vanwege haar lichte en relatief stabiele eigenschappen. Je ziet het ook in kartonnen dozen. Golfkarton bestaat minstens uit 3 lagen. De eerste en laatste laag is vlak karton, de zogeheten dekbaan. Tussen deze twee lagen zit een s-vormig gegolfd papier. Op alle contactpunten van deze tussenlaag is het papier met lijm vastgemaakt aan de twee buitenlagen. Door deze constructie zijn kartonnen platen van golfkarton sterk en toch licht van gewicht. Bovendien is papier een natuurproduct dat hergebruikt en gerecycled kan worden. Massief karton bestaat uit een combinatie van gerecycled papier en karton met lijm. Deze grondstoffen worden volgens een bepaalde methode verwerkt en samengevoegd. Het massief karton dat hieruit ontstaat is een stug en zeer goed bestand tegen vocht. Vanwege de vochtbestendigheid je dit materiaal veel tegen in de voedingsindustrie.

Waar worden kartonnen platen voor gebruikt?

Kartonnen platen zijn dankzij de grootte en stevigheid goed te gebruiken als beschermmateriaal. Leg de platen bijvoorbeeld tussen de opgestapelde dozen op een pallet om een schikking aan te geven. Ook voorkomt de tussenlegger dat de dozen te veel gaan schuiven. Gebruik je hiervoor golfkarton platen? Dan biedt de s-vormige kartonlaag schokdemping. Ook als je dozen gaat opstapelen in een magazijn is het verstandig om een kartonnen plaat te gebruiken als onderlegger. Dit voorkomt dat de lading direct op de kale koude vloer komt te liggen. Ook kun je grote platen van karton gebruiken om mee te knutselen of figuren mee te maken. Dankzij de structuur is het sterk, maar toch licht buigbaar als je dat wilt. Met een mesje kun je er eenvoudig in snijden en het naar wens vormen of op maat maken.

Golfkarton platen kopen

Golfkarton platen kopen kan in twee standaard formaten: blokpallets en europallets. Het verschil is 20 centimeter in de breedte. Ze passen precies op het formaat pallet dat je gebruikt. Wil je golfkarton kopen op maat gemaakt voor jouw specifieke toepassing? Dat kunnen wij verzorgen. Hiervoor wordt een minimum afname gerekend en is afhankelijk van de maatvoering en het materiaalsoort. Ook kunnen karton platen worden voorzien van rillijnen of stanzingen. De rillijnen kunnen eenvoudig worden aangebracht en zorgen ervoor dat het karton makkelijker gebogen kan worden. Met stanzingen wordt de vormgeving of de functionaliteit van het karton bepaald. Voor het machinaal inzetten van stanzingen is een stansmes nodig. Golfkarton kopen met bedrukking of met één of meerdere kleuren? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Massief karton platen kopen

Massief kartonnen platen kopen kan in één variant. Massief karton is een geperste kartonsoort dat voornamelijk gemaakt wordt van gerecycled papier en karton. In tegenstelling tot het golfkarton is het massieve karton juist zeer stug en moeilijk te buigen. Het meest bekende product dat van massief karton wordt geproduceerd is de schoenendoos. Massief karton platen bieden geen schokdemping maar zijn nog een stuk extra stabiel in vergelijking met golfkarton platen. Bekijk goed voor welke toepassing je kartonnen platen wil gebruiken en maak op basis daarvan de keuze welke je gaat kopen.

Heb je nog vragen over kartonnen platen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is /10 gebaseerd op 1321 reviews.