Kartonnen platen

Kartonnen platen kopen? Gebruik ze als onderleggers, tussenleggers, palletplaten, ter bescherming of als verpakking. Zo bieden grote golfkarton platen een goede bescherming. Bekijk hier alle varianten in ons assortiment en kies wat jij nodig hebt.

Wat is het materiaal van kartonnen platen?

Kartonnen platen komen in verschillende soorten materialen en eigenschappen. Zo vind je in ons assortiment golfkarton platen en massief kartonnen platen. De golfkarton platen in ons assortiment worden gemaakt van golfkarton. Golfkarton is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de verpakkingsindustrie, vanwege haar lichte en relatief stabiele eigenschappen. Je ziet het ook in kartonnen dozen. Golfkartonnen platen bestaat minstens uit 3 lagen. De eerste en laatste laag is vlak karton, de zogeheten dekbaan. Tussen deze twee lagen zit een s-vormig gegolfd papier. Op alle contactpunten van deze tussenlaag is het papier met lijm vastgemaakt aan de twee buitenlagen. Dit heet enkele golf. Door deze constructie zijn kartonnen platen van golfkarton sterk en toch licht van gewicht. Bovendien is papier een natuurproduct dat hergebruikt en gerecycled kan worden. Massief karton bestaat uit een combinatie van gerecycled papier en karton met lijm. Deze grondstoffen worden volgens een bepaalde methode verwerkt en samengevoegd. Het massief karton dat hieruit ontstaat is een stug en zeer goed bestand tegen vocht. Vanwege de vochtbestendigheid je dit materiaal veel tegen in de voedingsindustrie.

Waar worden kartonnen platen voor gebruikt?

Kartonnen platen zijn dankzij de grootte en stevigheid zeer geschikt als beschermmateriaal. Leg de platen bijvoorbeeld tussen de opgestapelde dozen op een pallet. Zo krijgt het de toepassing dat een schikking aangeeft. Ook voorkomt de tussenlegger dat de dozen te veel gaan schuiven. Bij het vervoeren van nieuwe producten is dit essentieel voor het in tact aankomen van de bestelling van klanten. Gebruik je hiervoor golfkarton platen? Dan biedt de s-vormige kartonlaag schokdemping. Ook als je dozen gaat opstapelen in een magazijn is het verstandig om een stevige kartonnen plaat te gebruiken als onderlegger. Dit voorkomt dat de lading direct op de kale koude vloer komt te liggen. Ook kun je grote platen van karton gebruiken om mee te knutselen of figuren mee te maken. Karton is zeer sterk. Dat komt door de structuur die toch licht buigbaar is. Met een mesje kun je er eenvoudig in snijden en het naar wens vormen of op maat maken. Evenwijdig aan de golfrichting is een kartonnen plaat eenvoudig te vouwen. Tegen de golfrichting zijn ze juist moeilijk vouwbaar. Zo biedt een kartonnen plaat een flexibele en beschermende oplossing. Door groot karton te kopen hou je er rekening mee dat een doos, naast het product zelf, ook nog opgevuld moet worden met vulmateriaal om te voorkomen dat de het product in de doos heen en weer stuitert. 

Golfkartonnen platen kopen

Golfkarton platen kopen kan in twee standaard formaten: blokpallets en europallets. Het verschil is 20 centimeter in de breedte. Blokpallets zijn 1200 x 1000 mm en europallets 1200 x 800 mm. Deze karton plaat past precies op het formaat pallet dat je gebruikt. Zonder het verlies van materiaal. Wil je golfkarton kopen op maat gemaakt voor jouw toepassing? Dat kunnen wij verzorgen. Hiervoor wordt een minimum afname gerekend. Dit getal is afhankelijk van de maat en het materiaalsoort. Ook kunnen karton platen worden voorzien van rillijnen of stanzingen. De rillijnen kunnen eenvoudig worden aangebracht en zorgen ervoor dat het karton makkelijker gebogen kan worden. Met stanzingen wordt de vormgeving of de functionaliteit van het karton bepaald. Voor het machinaal inzetten van stanzingen is een stansmes nodig.

Massief kartonplaten kopen

Massieve kartonplaten kopen kan in één variant. Massief karton is een geperste kartonsoort dat vooral gemaakt wordt van gerecycled papier en karton. In tegenstelling tot het golfkarton is het massieve karton juist zeer stug en moeilijk te buigen. Het meest bekende product dat van massief karton wordt geproduceerd is de schoenendoos. Massief karton platen bieden geen schokdemping maar zijn extra stabiel in vergelijking met golfkarton platen. Bekijk goed voor welke toepassing je kartonnen platen wil gebruiken. Op basis daarvan kun je de keuze maken welke kartonnen platen je gaat kopen.

Knutselen met karton

Een grote kartonnen plaat nodigt uit om mee te knutselen. Denk aan het maken van een display, een surprise of zelfs een kartonnen meubelstuk. Omdat golfkarton erg stevig is kan het in een constructie makkelijk rechtop blijven staan. Het is makkelijk te knippen en met lijm aan elkaar te plakken. De grote platen nieuw karton zijn leuk om te gebruiken voor een DIY (do it yourself) project.

Gekleurd karton

Gekleurde kartonnen platen kun je ook bij ons bestellen in verschillende kleuren. Denk aan golfkarton met bedrukking of met één of meerdere kleuren? Zo krijg je een opvallende uitstraling. Kartonnen platen kopen kan ook in een maat die specifiek voor jou gemaakt wordt. Maatwerk kun je aan ons overlaten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor kartonplaten op maat te bespreken of vraag direct een offerte aan.

Heb je nog vragen over kartonnen platen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Bekijk hier al onze varianten kartonnen platen

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13536 reviews.