Wikkelfolie dispensers

Wikkelfolie dispensers worden gebruikt voor de verwerking van rollen handwikkelfolie en bundelfolie. Hiermee kun je de folie goed op spanning brengen om strak om de pallets gewikkeld te krijgen. De standaard dispensers zijn geschikt voor rollen met een breedte van 45 t/m 50 cm. Deze bestaat in diverse kwaliteiten. De verstelbare handwikkelfoliedispenser hebben een bereik van 30 t/m 50 cm. Ook is er een foliedispenser uit die geschikt is voor linkshandigen.

Waarom zou ik een wikkelfolie dispenser kopen?

Wikkelfolie dispenser kopen verhoogt de efficiëntie en verlaagt de kans op verwondingen bij het werken met wikkelfolie. Om een dikke rol folie goed af te kunnen rollen moet je de uiteinden van de koker vasthouden. Zo krijgt de folie voldoende ruimte om van de koker af te komen. Maar een koker heeft scherpe kartonnen randen die in je vingers kunnen snijden. Je moet dus heel voorzichtig rollen. Een dispenser neemt dit gevaar uit handen en zorgt ook voor een ergonomische houding bij het afrollen. Je kunt snel om een pallet heen lopen om en de folie op spanning houden om strak aan te brengen. Het resultaat is met een handwikkelfolie dispenser beter, sneller en veiliger.

Welke wikkelfolie dispenser heb ik nodig?

In ons assortiment vind je dispensers voor wikkelfolie in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit, hoe langer het product mee gaat bij normaal gebruik. Maar er zijn andere variabelen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. Welke je nodig hebt hangt van de volgende variabelen af:

Breedte van de rol wikkelfolie:
De rollen wikkelfolie hebben een bepaalde breedte die op de dispenser moet passen. Bij de productbeschrijving kun je vinden voor welke breedte de dispenser geschikt is.

Kokerkern diameter:
Ook de kokerkern heeft een bepaalde diameter die op de dispenser moet passen.

Hoe intensief de dispenser gebruikt gaat worden:
Er is een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende soorten. Dat kun je voelen aan het gewicht en zien aan de afwerking. Bij intensief gebruik kun je beter een hoge kwaliteit wikkelfoliedispenser kopen.

Wensen met betrekking tot de afwerking:
De afwerking bepaalt de uitstraling en duurzaamheid. Zo is er een variant die enkel gecoat is, maar je kunt ook een variant kiezen met dubbele coating en verchroomd metaal. Er zijn verschillende kleuren leverbaar.

Te werk gaan met de handwikkelfolie dispenser

Het werken met een wikkelfoliedispenser is heel eenvoudig. Elke handdispenser voor wikkelfolie werkt in de basis hetzelfde. De verschillen tussen de varianten zijn merkbaar in het gewicht en wendbaarheid. In een paar stappen maak je de dispenser gebruiksklaar en kun je starten met afwikkelen.

Start met het afdraaien van het handvat van de langste buis. Plaats dan de rol wikkelfolie op deze buis. Vervolgens draai je het handvat er terug op. Zo kan de rol folie er niet meer van af vallen. Ga je een pallet inwikkelen? Zet dan de dispenser langs de pallet en pak met twee vingers het begin van de folie vast. Knoop dit gedeelte aan de palletklos vast. Pak dan de twee handvatten van de dispenser vast en loop net zo lang om de pallet heen tot er een goede stevige laag folie is aangebracht. De folie loopt soepele en gedoseerd van de rol af. Gebruik altijd de binnenkant van de folie op het object dat je inpakt. Dit is namelijk de plakrand. Als je klaar bent met rollen scheur of snijd je de folie los en plakt het laatste gedeelte vast. De pallet is nu ingewikkeld met wikkelfolie en klaar voor transport.

Heb je nog vragen over wikkelfoliedispensers? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je adviseren over welke variant het beste past bij jouw toepassing.

Bekijk hier ons complete assortiment wikkelfoliedispensers

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.