Karton

Karton is voor vele doeleinden te gebruiken, veelal wordt het gebruikt als verpakkingsmateriaal. Het is sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. Bekijk hieronder ons assortiment en kies het soort karton dat je nodig hebt.

Karton als verpakkingsmateriaal

Karton is dankzij de stevigheid uitstekend geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Het heeft de eigenschap om producten te beschermen tijdens transport. Kartonnen dozen worden in vele formaten en uitvoeringen gebruikt om producten te verzenden. Om te voorkomen dat een product kans krijgt om te beschadigen wordt de doos vaak in combinatie met opvulmateriaal gebruikt. Geschenkdozen zijn kartonnen dozen met een leuke en vrolijke opdruk. Ze worden gebruikt om cadeaus zoals een kerstpakket in te verpakken. Niet alleen met Sinterklaas en Kerst zijn geschenkdozen handig, ook bij jubileums of feestjes. Heb je een webwinkel of moet je regelmatig belangrijke papieren versturen per post? Kartonnen enveloppen hebben een extra verstevigde kartonnen binnenplaat. Dit maakt ze ideaal voor het versturen van documenten die niet mogen kreuken, zoals contracten of foto's. 

Karton als beschermingsmateriaal

In de transport- en bouwsector wordt karton veel gebruikt als beschermingsmateriaal. Het is een kostenefficiënt product dat in veel gevallen optimale bescherming biedt. Neem bijvoorbeeld hoekprofielen van karton. Dit zijn kartonnen stroken die in een 90 graden hoek de randen beschermen van bijvoorbeeld palletladingen. Bij het sealen van een pallet worden hoekbeschermers geplaatst en vastgezet. Het voorkomt dat kwetsbare hoeken van aan de bovenzijde schade oplopen bij het transport. Vergeet niet kartonnen platen toe te voegen als tussenlegger om de lading te stabiliseren. Dit voorkomt schade en/of schuiven. Spullen en oppervlakten hebben tijdens het verbouwen of klussen ook veel baat bij karton als beschermingsmateriaal. Stucloper wordt gebruikt bij bouw- en verbouwwerkzaamheden als sterke vloerbescherming. Niet alleen bij het uitvoeren van stucwerk, ook bij schilderswerkzaamheden komt stucloper voor.

Kartonnen inpakmateriaal

Golfkarton op rol is steviger dan papier op rol. Dat maakt het erg geschikt voor het inpakken van producten die tijdens transport wat bescherming kunnen gebruiken. Er kunnen allerlei vormen producten mee verpakt worden, ook rond en ovaal. Golfkarton is een prima schokdemper dankzij de verschillende lagen waaruit het is opgebouwd. Als plastic, zoals noppenfolie niet voldoet, biedt golfkarton een krasvrije oplossing. Denk aan het inpakken van tafelbladen en meubelstukken die nog in elkaar gezet moeten worden en gebundeld moeten blijven.

Verschillende kartonnen producten

Karton komt in vele soorten, maten en uitvoeringen. Zo hebben wij in ons assortiment verschillende soorten en maten nieuwe kartonnen dozen. Dit zijn herkenbare, voordelige en milieuvriendelijke verpakkingen. Ook verkopen wij postdozen voor het verpakken van kleinere producten. Platen van karton bieden bescherming aan producten op pallets. Dit werkt extra effectief als het gecombineerd wordt met kartonnen hoekprofielen. Met stucloopkarton bescherm je vloeren tijdens het klussen. Golfkarton is een stevig verpakkingsmateriaal met natuurlijke en professionele uitstraling. Kortom, in ons assortiment vind je een breed aanbod aan karton.

Duurzaam ondernemen met kartonnen producten

Karton is een puur product gemaakt van geperst houtpulp. De natuurlijke herkomst maakt dit product milieuvriendelijk. Ook is karton is 100% recyclebaar. Dit zijn goede redenen om als ondernemer te gaan werken met karton, maar zal in sommige gevallen plastic of kunststof niet kunnen vervangen. Dat ligt aan de beschermingsbehoefte van het product.

Ben je op zoek naar advies om karton te gebruiken voor jouw verpakkingsbehoeften? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag!

Bekijk ons gevarieerde assortiment kartonnen producten

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14090 reviews.