Plastic zakken kopen

Wil je plastic zakken kopen? Ze worden gebruikt om spullen mee te verpakken en om aankopen mee te geven aan klanten. Veel verschillende producten worden hierin verpakt, denk aan kleding, voedingsmiddelen, materialen, dierenvoer en afval. Bekijk hieronder alle typen plastic zakken en kies jouw uitvoering.

Alle soorten plastic zakken op voorraad

Dagelijks kom je in aanraking met plastic zakken en plastic zakjes. Er bestaan vele soorten. Hersluitbare zakken, vlakke zakken, zijvouwzakken, puinzakken, LDPE zakken, webshopzakken, afvalzakken en veel meer zijn bij ons te vinden. Van dunne en kleine plastic zakjes, zoals gripzakjes, tot grote stevige plastic zakken, zoals de puinzak zijn uit voorraad leverbaar. Naast gewone plastic zakken hebben wij ook plastic draagtassen in ons assortiment. Bij onze zuiderburen in België worden ze plastiek zakken genoemd. Voor het sluiten van deze LDPE zakken hebben wij ook kabelbinders, sealapparatuur en snelstroppers.

Toepassingen plastic zakken

Wij hebben plastic zakken die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo hebben wij vlakke plastic zakken die geschikt zijn voor kleding, voedingsmiddelen of afval. Vlakke zakken vallen plat als ze gedragen worden. Zakken met een zijvouw zijn geschikt voor brood of snoep. Deze blijven volume houden als ze gevuld zijn en dat werkt goed als je de zakken rechtop wil neerzetten. Levende vissen worden veelal vervoerd in zakken met een waterdichte seal. Dit zijn extra verstevigde plastic zakken. Ook hebben wij puinzakken, plastic afvalzakken, big bags en afzuigzakken die gebruikt worden voor het puin en afval. Ook bij de inzameling van plastic wordt ook vaak plastic gebruikt. Dit maakt het eenvoudiger om te recyclen. Ben jij bewust bezig met plastic? Dan kun je in ons assortiment de juiste plastic zakken bestellen.

Materiaal plastic zakken

De plastic zakken die wij uit voorraad leveren zijn voornamelijk vervaardigd van LDPE (low density polyethyleen). Deze grondstof wordt gemaakt van olie. De prijzen van plastic zakken zijn hierdoor ook sterk afhankelijk van de olieprijzen. LDPE is vrij zacht en taai. Het is waterafstotend, een goede isolator (warmte, elektriciteit) en heeft een goede slagvastheid. Standaard wordt LDPE transparant geleverd, maar het is ook mogelijk om LDPE in te laten kleuren of te laten bedrukken.

LDPE of HDPE

Naast LDPE, wordt ook HDPE gebruikt als grondstof voor plastic zakken. HDPE (High density polyethyleen) heeft een hogere dichtheid dan LDPE. Voordelen hiervan zijn dat het materiaal sterker is en ook beter bestand is tegen hogere temperaturen. Het heeft echter ook nadelen; HDPE zakken zijn veel minder transparant dan LDPE zakken, het ziet er melkachtig wit uit. Bovendien is het materiaal minder rekbaar.

Sterke plastic zakken - kwaliteit

Sterke plastic zakken maken het verschil in de klantbeleving. Bied jij als winkelier / bedrijf kwaliteit of niet. Bij het meegeven van aangekochte producten speelt de verpakking een belangrijke rol. Zware producten hebben een dikkere maatvoering nodig dan lichte producten. De dikte bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en of het product heel blijft tijdens het vervoeren ervan. Omdat er voor ieder wat wils is vind je in ons assortiment altijd de stevige plastic zakken die je nodig hebt. Sterke plastic zakken kopen slaagt dus altijd.

Zakken van gerecycled plastic bestellen

Gerecyclede plastic zakken bestellen? Je kunt bij ons ook plastic zakken kopen die geproduceerd zijn van gerecycled plastic. Deze zijn vervaardigd van gerecycled LDPE of HDPE. Gerecyclede zakken zijn niet alleen voordeliger dan plastic zakken die gemaakt zijn van nieuwe grondstoffen, je maakt hierdoor ook een milieubewuste keuze. Echter heeft dit materiaal ook nadelen; gerecycled plastic mag niet overal voor worden gebruikt. De voedingsindustrie en de medische industrie zijn hiervan twee voorbeelden.

Formaat plastic zakken

Je kunt veel verschillende formaten plastic zakjes kopen. Denk hierbij aan plastic zakken groot formaat, zoals grote doorzichtige plastic zakken, maar ook aan kleinere plastic zakjes. Grote plastic zakken hebben een grotere inhoud dan kleine plastic zakjes. Voordat je de keuze maakt om een bepaald formaat plastic zakken te kopen, is het verstandig om de te verpakken objecten op te meten. Het is bijvoorbeeld zonde als jouw webshop product te groot is en niet in het plastic zakje past. Koop altijd een wat ruimere plastic zak en houd rekening met de platte afmeting ten opzichte van de inhoudelijke afmeting.

Mogelijkheden plastic zakken

Een plastic zak bestaat uit vele variabelen: het formaat, de kleur, bedrukt of onbedrukt, materiaalkeuze, stroefheid en verpakking. Daarnaast kunnen plastiek zakken bijvoorbeeld ook worden voorzien van een perforatie, een microperforatie of bijvoorbeeld een afsluitklep. Op deze manier zijn plastic zakken op maat verkrijgbaar. Aan alle bovenvermelde opties zijn minimumafnames verbonden. De mogelijkheden zijn niet altijd met elkaar uitwisselbaar. Bespreek met ons jouw wensen en wij kunnen een offerte op maat maken.

Plastic zakken groothandel

Bij een plastic zakken groothandel kun je veel soorten in veel hoeveelheden bestellen. Plastic zakken bestellen kan bij ons online, is gemakkelijk en je hebt een zeer ruime keuze! Of je nu grote plastic zakken of kleine plastic zakken zoekt, bij ons kun je slagen. Bovendien wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden als deze vóór 17:00 uur bij ons binnen is.

Plastic zakken op maat

Zit jouw gewenste maatvoering, kleur of dikte niet in ons assortiment?Wij kunnen bij afname van grote aantallen plastic zakken op maat laten maken. Dit geldt voor specifieke afmetingen maar ook voor een bedrukking zoals bedrijfslogo. Wij helpen je graag verder met plastic zakken bestellen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Bekijk hier ons complete assortiment plastic zakken

Klantenservice

Opruiming bij Vendrig

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2446 reviews.