Sealapparaten en toebehoren

Sealapparaat kopen? Moet jij vaak zakken sluiten in jouw bedrijf? Met een professioneel folie seal apparaat kun je zakken snel en eenvoudig voorzien van een permanente sluiting. Een gesealde zak is water- en luchtdicht, wat de houdbaarheid van het product ten goede komt. De verschillende mogelijkheden zijn hieronder beschreven.

Een seal apparaat voor professioneel gebruik

Met een sealapparaat kunnen plastic zakjes/plastic zakken worden dicht geseald. Met buisfolie kun je hiermee ook zelf zakjes produceren, waarbij je zelf de lengtemaat van de zakjes bepaald. Schuif je de buisfolie verder over het sealgedeelte, dan wordt het zakje groter. Plastic zakken die zijn afgesloten met behulp van een sealapparaat hebben een professionele uitstraling en zijn altijd sluitend op maat voor het product. Het is één van de meest eenvoudige manieren om snel zakjes op maat te maken. Sealapparaten kopen gebeurt vaak door bedrijven die veel werken met op maat gemaakte plastic zakken en buisfolie. Het hulpmiddel is onmisbaar in magazijnen en op verpakkings- en inpaktafels van webshops, leveranciers en fabrieken.

Hoe werkt de sealtechniek?

Sealen is het Engelse woord voor verzegelen. Het is een techniek om onder andere plastic zakjes permanent te sluiten. De sealtechniek is heel eenvoudig. Een metalen plaatje aan de bovenzijde en onderzijde van de sealmond wordt warm gemaakt. De open zijde, het gedeelte van het plastic zakje dat gesloten moet worden, leg je tussen deze warme metalen delen van het sealapparaat. Door de warmte van het metaal op het plastic smelt het plastic dat in aanraking met het metaal komt. De twee plastic helften smelten aan elkaar vast en worden zo onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Het resultaat van dit sealproces is een gesloten plastic zakje of gesloten stuk buisfolie.

In ons assortiment vind je twee soorten apparaten om mee te sealen:

Sealapparaat TS (Tafel Sealer)

Het sealapparaat TS (tafelsealer) is voorzien van een afsnij-inrichting en tijdschakelaar voor het handmatig sealen van de plastic zakken. De plastic zakjes sealer beschikt ook over een geïntegreerd mes waarmee overtollig plastic kan worden afgesneden. De tafelsealers zijn geschikt voor het afsluiten van plastic zakjes en buisfolie met een breedte tot 40 cm. Het prettige aan een professioneel seal apparaat is de eenvoud in gebruik en de handzaamheid. Dankzij de grippunten aan de onderkant van de plastic zakjes sealer blijft het stabiel op een oppervlakte staan. Bij voorkeur gebruik je het tafelsealmodel op een daarvoor aangewezen sealtafel. Er dient voldoende ruimte te zijn om de sealwerkzaamheden uit te voeren, te snijden en het plastic te verwerken.

Sealapparaat SMS (Super Magneet Sealer)

Het sealapparaat SMS (magneetsealer) is voor industrieel gebruik. Dankzij de magneetbediening van de Super Magneet Sealer hoeft de sealarm alleen nog maar naar beneden gedrukt te worden. Als het plastic is afgesloten gaat de sealarm vanzelf omhoog. De Super Magneet Sealers hebben een sealbreedte van 35 tot 70 cm. Met het magneet sealapparaat kun je met veel gemak en een hogere snelheid folie sealen. Deze sealmachine is geschikt voor de grootgebruiker en voor bedrijven die met grote regelmaat zorgvuldig plastic willen sealen of permanent dichtsmelten.

De gebruikswijze van het apparaat

Al onze sealapparaten zijn na aankoop zo goed als gebruiksklaar. Nadat het apparaat uit de verpakking is, stop je de stekker in het stopcontact. Kies de gewenste warmtestand. Hoe hoger de stand, hoe hoger de temperatuur van het sealplaatje wordt. Er is een hogere temperatuur nodig naar mate het plastic dat je vast wilt smelten dikker is. Wij adviseren bij een eerste gebruik om de warmtestand op maximaal te zetten en de sealplaat een poos lang goed warm te laten worden. Daarna zet je de temperatuur op de gewenste stand en kun je beginnen met het sealwerk.

Toebehoren bij het sealen

In ons assortiment vind je een aantal toebehoren die goed van pas komen bij het sealen. Hieronder vallen de zakkensluiter, tape voor de zakkensluiter en het voetpedaal. Met dit laatste kun je de magneetsealer met de voet bedienen. Dit levert een hoop gebruikersgemak op. Bekijk alle sealapparaten en toebehoren om de beste oplossing te vinden voor het sluiten van plastic zakken en andere plasticsoorten.

Sealapparaat kopen

Wil je een folie seal apparaat kopen? Voor de professionele verpakkers hebben we diverse magneetsealers. Maak dan je keuze in onze webshop en wij leveren hem direct uit voorraad en snel bij jou op locatie. Heb je nog vragen over de werking van het sealapparaat of kunnen wij je adviseren over de toepassingen voor professioneel gebruik? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Bekijk hier ons assortiment sealapparaten en toebehoren

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.