Buisfolie
Wil je buisfolie kopen? Deze speciale folie is zeer geschikt om langwerpige producten en producten met variabele afmetingen mee te verpakken. Op deze pagina vind je meer informatie over buisfolie op rol en toebehoren.
Welke afmeting van buisfolie heb ik nodig?
Berekening ronde producten
Vul hieronder de doorsnede van het te verpakken product in:
Berekening rechthoekige producten
Vul hieronder de breedte en hoogte van het te verpakken product in:
Hoe wordt buisfolie toegepast?
Buisfolie, ook wel slangfolie genoemd, is uitermate geschikt als verpakkingsmateriaal voor langwerpige producten. De folie is buisvormig en kun je dus openen aan het uiteinde. Het wordt opgerold geleverd en heet daardoor ook wel buisfolie op rol. Je schuift er een product in waarna het beschermd wordt. Doordat je de folie op elke gewenste lengte kunt sealen of snijden is het ook ideaal wanneer je producten met verschillende lengtes moet verpakken of beschermen. Dan kun je uit de voeten met dezelfde afmeting. Stel dat je een buis wil verpakken om deze te beschermen tegen krassen tijdens transport. Dan rol je de folie uit tot de gehele lengte van de buis er in past. Open dan het uiteinde en laat de buis in de folie glijden. Seal het uiteinde dicht zodat de folie mooi aansluit op de inhoud. Doe dit ook bij het andere uiteinde. De buis is nu klaar voor transport.
Materiaal buisfolie
Het materiaal waar buisfolie van gemaakt wordt is LDPE. Dit is een een thermoplast gemaakt van olie. LDPE is vrij zacht en taai. Het is waterafstotend en een goede isolator voor warmte en elektriciteit. Ook heeft het materiaal een goede slagvastheid. Het geheel is daardoor een voelbaar sterke folie. De open uiteinden kun je op verschillende manieren dichtmaken. De mooiste en meest professionele manier is om het plastic dicht te sealen met een sealapparaat. Je kunt ook een tyrap gebruiken of tape. Buisfolie dient weggegooid te worden bij het plastic restafval. Op die manier kan het gerecycled worden.
Verschillende afmetingen en diktes
Buisfolie op rol is in onze webshop verkrijgbaar in veel afmetingen. Deze variëren in dikte, breedte en lengte. Dik folie is sterker dan dun folie. Als je echt je best doet om de dunnere varianten stuk te trekken dan zal dat lukken. Daarom behoeven sommige producten een dikkere maat folie. Om de folie van 200 micron stuk te krijgen is veel geweld nodig. Echter is een dikkere folie meer kostbaar voor je portemonnee en het milieu. Koop dus niet dikker dan nodig. De breedte is afhankelijk van het product dat je wil verpakken. Meet het product op en neem een buisfolie die nèt wat ruimer zit als je het in de folie stopt. In te smalle buisfolie past het niet en bij te ruime folie blijft er teveel beweegruimte over. Beide situaties zijn niet ideaal. De lengte doet er minder toe omdat de folie op elke gewenste afmeting af te snijden is. De lengte is daarom gebaseerd op het gewicht van de totale rol.
Naast de standaard variant bieden wij ook krimpbare buisfolie aan. Dit wordt ook wel krimpbuisfolie op rol genoemd. Met behulp van een krimppistool of een brander kun je deze speciale variant krimpen. Dan weet je zeker dat de folie strak om het product zit. Krimpbuisfolie komt goed van pas bij langwerpige producten die een onregelmatige vorm hebben.
De voordelen van buisfolie
Gebruik maken van buisfolie heeft een aantal voordelen:
- Handig formaat voor lange voorwerpen;
- Zeer sterk materiaal;
- Functioneert als beschermlaag tegen krassen en vocht;
- Zelf op maat te maken.
Relevante en bijbehorende producten
Om het werken met buisfolie makkelijker te maken leveren wij diverse buisfolie hulpmiddelen. Denk aan het eenvoudig afrollen van een rol. Gebruik hiervoor een foliehouder of afroller. Deze is verkrijgbaar als handig tafelmodel of wandmodel. Deze zijn geschikt voor rollen tot en met 120 cm en voor verschillende gewichten en diktes. Bekijk de specificaties voordat je de keuze maakt. Het tafelmodel is eenvoudig op een werkbank of aan de wand te monteren. Zo heb je buisfolie altijd bij de hand op de plek waar je dit het meeste gebruikt.
Het op maat snijden van de folie kun je het beste doen met het multifunctionele foliemes. Dit foliemes is speciaal ontworpen om ook door andere soorten folies en plastic te snijden.
Voor het dichtmaken van buisfolie met professionele uitstraling gebruik je een sealapparaat. Hiermee kun je ook andere soorten plastic zoals plastic zakken mee sealen. De sluiting komt tot stand door het samensmelten van de uiteinden van het plastic. De sluiting is daarmee permanent. Met een magneetsealer verhoog je de sealsnelheid en kun je in een korte tijd meer werk verzetten.
Mogelijkheden tot maatwerk
Ons assortiment bestaat uit transparante buisfolie in alle maten. Het is ook mogelijk om maatwerk aan te vragen. Dit is handig als je werkt met specifieke maten of kleuren. Maatwerk kan bestaan uit aparte afmetingen, kleuren en bedrukkingen. Bijvoorbeeld het laten bedrukken van de folie met een bedrijfslogo. Gekleurd buisfolie is mogelijk met 1 of meerdere kleuren. Interesse in maatwerk? Neem dan contact met ons op, wij verzorgen graag een offerte op maat.
Heb je verder nog vragen over buisfolie of de toebehoren en hulpmiddelen? Neem ook dan contact met ons op, wij adviseren je graag!