Plastic folie

Plastic folie wordt gebruikt als verpakking of ter bescherming. De diverse foliesoorten worden onder andere gebruikt in de bouw, fabrieken, magazijnen, winkels en door klussers. Bekijk ons grote en brede assortiment plastic folies via onderstaande productcategorieën.

Inpakken en beschermen met plastic

Folie in de bouwDoorzichtige folie is een populair materiaal in de verpakkingsindustrie en daarbuiten. Alle plastic folies in ons assortiment hebben de taak om iets in te pakken en / of te beschermen. Plastic leent zich daar uitstekend voor. Het is flexibel, sterk en vrij eenvoudig op maat te maken. Van product- tot en met containerniveau is plastic toe te passen. Producten worden vóór verzending ingepakt met bijvoorbeeld noppenfolie. Deze plastic folie bestaat uit een laag met daarop een extra laag met luchtkamers. Het product dat er in zit wordt beschermd tegen schade. Wikkelfolie is de plastic laag die wordt aangebracht om een palletlading. Dit stabiliseert de lading en zorgt dat opgestapelde dozen er niet af kunnen vallen. De pallet of rolcontainer wordt afgedekt met een topvel.

In de bouw wordt gewerkt met bouwfolie. Dit is meestal een wat dikkere plastic folie dat een langere tijd gebruikt wordt tijdens werkzaamheden. Ook afdekfolie wordt gebruikt bijvoorbeeld bij schilderswerkzaamheden. Alle folies kunnen onnodige schade voorkomen, zoals vlekken, vuil, vocht en dergelijke. Het inpakken en beschermen van spullen met plastic folie is dus eerder een investering dan een kostenpost. Deze soort kunststof kun je het beste op rol bestellen wanneer je er veel van nodig hebt. Een kunststof rol folie kun je in de webshop bestellen vanaf 50 meter. 

Dikte plastic folie

De dikte is één van de variabelen waaruit je een keuze moet maken bij de aankoop. Plastic folie kopen kan namelijk in verschillende diktes. Maar hoe bepaal je welke dikte je nodig hebt? Over het algemeen geldt de stelregel: hoe dikker de folie, hoe hoger de beschermingswaarde. Daar komt bij kijken dat een dikkere laag plastic stugger is en minder flexibel is. Ook is de kans op scheuren groter bij een dunne plastic folie dan bij een dikke plastic folie. Dit is een kritiek punt als het gaat om vloerbescherming waar vaak overheen gelopen moet worden. Laat de dikte dus afhangen van de beschermingsbehoefte, formaat van het object en hoe lang het plastic mee moet gaan. Wil je nog meer informatie om je keuze te maken? Lees dan ons blogbericht over de verschillende diktes van plastic en bijhorende voorbeelden. Heb je extra dik folie nodig? Kies dan voor pet folie met een dikte van 0.3 mm. Dat staat gelijk aan 300 micron.

Heb je nog vragen over plastic folie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een passend advies.

Bekijk hier alle soorten plastic folie

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13674 reviews.