Luchtkussenzakjes

Luchtkussenzakjes kopen? Deze kleine zakjes gevuld met lucht beschermen spullen tijdens de verzending. Ze dienen als opvulmateriaal en stootkussen bijvoorbeeld in een kartonnen doos. Bekijk hier ons assortiment opvulzakjes.

Wat zijn luchtkussenzakjes?

Luchtkussenzakjes zijn kleine plastic zakjes die gevuld kunnen worden met lucht om te dienen als opvulmateriaal in een verpakking. De lucht vult de ruimte op tussen het product en de dooswanden. Zo dient het als stootkussen om de klappen op te vangen die ontstaan tijdens transport of verzending. Daarmee is de kans veel kleiner op schade aan het product.

Wanneer zijn luchtkussenzakjes geschikt en wanneer niet?

De opvulzakjes kunnen in veel situaties het verschil maken. Toch zijn ze niet altijd geschikt als opvulmateriaal. Deze zakjes vullen grote ruimtes op. Omdat de inhoud lucht is, is er relatief weinig materiaal nodig om een groot volume op te vullen. Maar omdat de zakjes een vaste vorm hebben en niet kunnen buigen, ben je beperkt tot deze grote ruimte. De dooshoeken en plekken waar er geen zakje past blijven ongevuld. Luchtkussenzakjes zijn dus al snel niet geschikt voor kleinere verpakkingen. Ook het opvullen van dooshoeken moet met een ander, kleiner opvulmateriaal, zoals opvulchips. Let ook op als er producten met scherpe punten of randen beschermd moeten worden. Dan bestaat de kans dat het voorwerp door het plastic prikt en de lucht laat ontsnappen.

Waar worden ze van gemaakt?

De luchtkussenzakjes worden gemaakt van LDPE plastic. Dit is een transparante plastic variant die dun is en tegen een stootje kan. Er is ook een variant gemaakt van maïszetmeel, dit zijn de biologisch afbreekbare luchtkussenzakjes. Deze groene zakjes hebben dezelfde kwaliteit als de zakjes van traditioneel plastic, maar de herkomst van het materiaal is duurzaam.

Kant-en-klaar opgeblazen luchtkussenzakjes

Als je van gemak houdt of niet wilt investeren in een luchtkussenmachine, dan zijn kant-en-klaar opgeblazen luchtkussenzakjes wat voor jou. Je kunt ze na aankoop direct verwerken als opvulmateriaal. Ze zijn opgeblazen en wel. De zakjes zijn aan elkaar bevestigd in strips. Met behulp van de perforeerstrip kunnen ze los worden getrokken van de strip. Zo kun je doseren en precies het aantal zakjes in de verpakking verwerken zodat het product optimale bescherming krijgt. Mocht je al een luchtkussenmachine hebben, dan kun je in ons assortiment ook luchtkussenzakjes op rol vinden. 

Ideaal voor webshop ondernemers en fabrikanten

Luchtkussenzakjes worden veel gekocht door webshop ondernemers, fabrikanten en bedrijven die pakketten verzenden. Verzendverpakkingen opvullen is noodzakelijk om de kans op schade te verkleinen. Webshops en fabrikanten verzenden aan de lopende band producten. Het is dus slim om deze opvulzakjes op voorraad te hebben.

Heb je nog vragen over de toepassing, het materiaal of ons assortiment? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder met een persoonlijk advies.

Bekijk hier ons assortiment luchtkussenzakjes

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14207 reviews.