Brandhout in zakken

Brandhout kun je het beste in zakken buiten opslaan. Zorg er wel voor dat het hout overdekt ligt zodat regen er geen invloed op uit kan oefenen. Leg het bij voorkeur onder een afdak en niet in de schuur of de garage want de wind zorgt ervoor dat brandhout nog net wat meer opdroogt. Om te voorkomen dat je brandhout via de zijkant wordt aangetast door regeninslag, zorg je dat de zuidwestelijke zijde goed is afgeschermd, eventueel met een afdekzeil. Hier komen in Nederland de meeste buien vandaan.

Tijd om het brandhout te kloven en in zakken te doen

Voor brandhout gebruik je bij voorkeur gebreide of geweven zakken van polypropyleen. Deze netzakken blijven lang hun stevigheid behouden mits goed opgeslagen onder een afdak. Daarnaast zijn ze luchtdoorlatend dus kan het brandhout ook in de zakken mooi verder drogen. De grootste zakken in het assortiment zijn geschikt voor ongeveer 50 kg brandhout. Dat is behoorlijk wat gewicht en het vullen kan flink wat tijd in beslag nemen. Tenzij je het slim aanpakt natuurlijk.

Met de Smart Splitter splijt je houtblokken makkelijk en snel, zonder dat je met een bijl hoeft te staan zwaaien. Plaats de netzakhouder ernaast zodat je het brandhout makkelijk in zakken kunt doen. De meeste zakken beschikken over een trekkoord waarmee je de zak snel en makkelijk afsluit. Zo leg je eenvoudig en ergonomisch verantwoord een flinke voorraad brandhout aan.

Je brandhout droog opslaan

Koop een pallet of beter nog, vraag om een oude pallet bij een magazijn waar je de zakken met brandhout op kunt leggen. Leg ze in ieder geval nooit direct op de grond want dan kan vocht er te makkelijk intrekken. Maak de stapel brandhout ook niet te groot of te diep. De wind kan dan namelijk niet meer bij de binnenste blokken en dat kan zorgen voor muffe blokken die gaan schimmelen.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6071 reviews.