Verhuisdozen pak je veel beter in met deze 5 tips

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is het belangrijk tijdig te beginnen met het inpakken van je verhuisdozen. Door slim te werk te gaan is het inpakken maar ook het weer uitpakken leuker. In dit blogartikel geven wij vijf tips waarmee je het hele proces van verhuisdozen inpakken makkelijker maakt.

Tip 1: Zorg dat je verhuisdozen zijn genummerd of gelabeld

Houd optimaal overzicht van de spullen die zijn ingepakt. Het is slim om verhuisdozen te labelen of nummeren. Je kunt bijvoorbeeld een verhuischecklist maken. Op deze checklist schrijf je achter elk nummer wat er in een bepaalde verhuisdoos wordt verpakt. Vervolgens koppel je een verhuisdoos aan een nummer en zo weet je precies waar welke spullen ingaan. Je kunt ook op de verhuisdoos zelf schrijven voor welke kamer hij bestemd is. Zo weet je precies waar hij naar toe moet. Op deze manier scheelt het je een hoop uitzoekwerk wanneer je op je nieuwe verhuisadres bent aangekomen.

Verhuisdozen zijn stevige kartonnen dozen met 2 handgrepen. Door gebruik te maken van deze efficiënte dozen kun je veel kleine spullen verzamelen. Dat is handig om ze in één keer mee te kunnen sjouwen naar een andere woning of vertrek. Verhuisdozen worden veel gebruikt tijdens een verhuizing. Zowel particulieren als bedrijven gebruiken ze om snel en gebundeld spullen te verplaatsen. Hoeveel dozen je nodig hebt is afhankelijk van het aantal spullen die je wil inpakken als je gaat verhuizen. Bij een gemiddelde verhuizing zijn er al snel tussen de 20 en 50 verhuisdozen in gebruik.

Tip 2:  Zorg dat je breekbare spullen veilig verpakt

Breekbare spullen zijn tijdens een verhuizing extra kwetsbaar. Zorg er daarom voor dat je deze spullen goed beschermd. Er zijn diverse materialen waarmee je producten kunt inpakken. Een van de meest populaire verpakkingsmaterialen hiervoor is bubbeltjes plastic, ook wel noppenfolie genoemd.

De luchtbolletjes in de folie dienen als schokdemper die breekbare spullen kunnen beschermen tegen schokken, krassen en andere beschadigingen. Ze dienen als het ware als airbag die de trillingen en schokken opvangen. Ook wordt het ingepakte object beschermd tegen vocht en stof. Dankzij de hoge flexibiliteit kun je er vanalles mee inpakken. Denk aan glas, servies, keramiek, fotolijsten, spiegels, schilderijen en andere kwetsbare goederen.

Naast noppenfolie kun je voor het inpakken van spullen ook gebruik maken van courant papier of zijdevloei papier.

Courantpapier wordt ook wel inpakpapier genoemd, en voelt aan als een krant. Dit kan een prima beschermingslaag zijn tussen opgestapelde borden in een verhuisdoos. Glazen, de theepot en ander servies kun je hiermee inpakken.

Zijdevloeipapier wordt ook wel vloeipapier genoemd. Het is gemaakt van zijde-fibers. Dit materiaal zorgt ervoor dat het zijdevloeipapier extra zacht aanvoelt. Het is dus ideaal voor het verpakken van tastbare producten. Het is een stuk dunner dan courantpapier en het biedt een extra beschermingslaag. Het zorgt voornamelijk dat het ingepakte product krasvrij blijft. Zijdevloei is ook verkrijgbaar in leuke kleuren waarmee je de boel opfleurt.

Tip 3: Zorg dat je alle spullen per kamer inpakt

De beste manier om in te pakken is door per kamer te werk te gaan. Dan worden bij elkaar horende dozen in dezelfde kamer ook weer uitgepakt. Geef elke kamer een nummer of label, zoals kinderkamer 1. Daarna kun je de dozen vullen. Je doet er verstandig aan de verhuisdozen nog even in de kamer te laten staan, want vaak kun je nog niet alles uit de kamer halen, omdat er nog dingen in gebruik zijn. Op de dag van de verhuizing pak je dan de laatste spulletjes in. Houd daar dus rekening mee.

Tip 4: Zorg ervoor dat de verhuisdozen draagbaar zijn

Houd er rekening mee dat de verhuisdozen draagbaar blijven en niet te zwaar worden. Het is niet alleen slecht voor je rug, maar je voorkomt ook dat dozen doorscheuren. Wanneer je ziet dat een verhuisdoos te vol wordt, stop dan met inpakken en verdeel het gewicht gelijkmatig over meerdere verhuisdozen. Let hier op bij boeken, borden enzovoort.

Tip 5: Zorg ervoor dat je brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen NIET verpakt

Stop tijdens je verhuizing geen brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen of spuitbussen in verhuisdozen. Verandering in de temperatuur of druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Je kunt deze vloeistoffen en spuitbussen het beste apart houden.

Heb je nog vragen over het inpakken van verhuisdozen of wil je direct verhuismaterialen bestellen? Bekijk dan het ruime assortiment in onze webwinkel.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13917 reviews.