Milieuvriendelijk trouwen? Organiseer een duurzame bruiloft!

Milieuvriendelijk trouwen? Organiseer een duurzame bruiloft!

Milieuvriendelijk trouwen? Organiseer een duurzame bruiloft!

Duurzaam trouwen is voor iedereen met een milieubewuste kijk op het leven. Duurzaamheid is een hot topic en iedereen is er meer mee bezig. Bewust, organisch, puur en biologisch zijn woorden die een steeds belangrijke rol krijgen in ons dagelijks leven. Dan is het heel leuk om je bruiloft ook duurzaam te maken. In dit blogartikel geven we jou wat tips hoe je dat aanpakt.

Er zijn veel verschillende manieren om een bruiloft eco-friendly te maken. Je kunt kiezen voor trouwkleding dat is gemaakt van duurzame materialen. Of een tweedehands of antieke bruidsjurk kiezen die al een keer gedragen is. Je trouwkaarten kun je laten drukken op gerecycled papier. Ga zo maar door, er zijn tal van mogelijkheden om je bruiloft duurzaam te maken. Veel decoratieve items kun je zelf maken. Gebruik hier voor materialen zoals jute zakken of kraft papier.

Kraftpapier

Suggestie voor een locatie die past bij de uitstraling van duurzaamheid zijn bijvoorbeeld een oude boerderij of buitenkas. Maar je bruiloft in eigen tuin kan natuurlijk ook! Je moet er altijd rekening mee houden dat het kan gaan regenen. Zorg daarom dat je ook de beschikking hebt over een binnen locatie. Een weddingplanner kun je hiervoor goed gebruiken. Die weet waar je aan moet denken.

Vintage trouwjurk - een antieke bruidsjurk voor jouw vintage bruiloft

Vintage trouwjurken, ook wel antieke bruidsjurken, zijn helemaal het ding. Of het nu gaat om een bruidsjurk uit de jaren 20 of een stoere jurk uit de fifties. Ze zijn erg geliefd. Het begrip ‘vintage trouwjurk’ is een ruim begrip. Dit kunnen verschillende soorten bruidsjurken zijn. Er zijn jurken die al echt oud zijn en zelfs al een keer gedragen zijn, maar ook nieuwe trouwjurken met een vintage look. Ga wat ons betreft voor een vintage bruidsjurk die al een keer is gedragen als je echt voor duurzaam wilt gaan. Elke periode heeft zijn charme. Een jurk uit de jaren 20 met veel kraaltjes is bijvoorbeeld totaal niet te vergelijken met een korte jurk uit de fifties. Denk van te voren goed na welke stijl bij jou en de rest van je bruiloft past. De vintage trouwjurk moet natuurlijk ook matchen met vintage accessoires, zoals bijvoorbeeld jute op rol.

Jute op rol

Biologische catering

Wanneer je aan duurzaam en aan eten denkt, dan is waarschijnlijk het eerste woord wat in je opkomt ‘biologisch’. Hiermee bedoelen we producten die eerlijk en puur zijn voor mens, dier en milieu. Je kunt hierbij denken aan voedsel wat op biologische en verantwoorde wijze is geproduceerd. Voor vis en vlees speelt het welzijn van het dier ook een belangrijke rol. Of vervang vlees of vis voor vegetarische gerechten.

Fairtrade of biologisch afbreekbaar bestek en servies

Wanneer je ervoor gekozen hebt om de catering volledig biologisch te organiseren, kun je niet zonder duurzame disposables. Vendrig Packaging verkoopt diverse disposables. Dit varieert van bestek zoals messen, vorken en lepels en borden, tot aan duurzame koffiebekers met roerstaafjes en rietjes. Wij zijn continu bezig om ons assortiment uit te breiden en de groeiende behoefte naar duurzame wegwerp artikelen in te vullen. De duurzame disposables passen perfect bij het duurzame thema.

Duurzame disposables

Duurzaam trouwvervoer

Een duurzaam vervoersmiddel zal niet meteen het eerste zijn dat in je opkomt. Maar wil je de uitstoot beperken, kies dan voor een locatie die niet te ver weg ligt. Zo hoeven je gasten minder kilometers af te leggen. Een bruiloft bestaat uit verschillende onderdelen, meestal op verschillende plekjes. Zorg ervoor dat deze plekken redelijk dicht bij elkaar liggen of zoek een trouwlocatie die op hun eigen terrein meerdere plekjes heeft. Je kunt er ook voor kiezen om met een elektrische auto of fiets te komen. Dit gebeurt niet dagelijks, maar is tegelijkertijd wel heel origineel en leuk! Daarnaast bespaar je het milieu ook nog eens. Helemaal origineel ben je als je op paard en wagen aankomt.

Trouwringen van duurzaam materiaal

Tegenwoordig kiezen veel bruidsparen ervoor om ringen te gebruiken met een bijzondere betekenis. Zo laten ze bijvoorbeeld ringen van hun grootouders omsmelten tot nieuwe ringen. Ook kun je kiezen voor ringen die gemaakt zijn van materiaal dat op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier wordt gewonnen.

Nu weet je wat er allemaal mogelijk is om van jouw bruiloft een duurzame trouwerij te maken. Mocht je nog vragen hebben omtrent het organiseren van een duurzame bruiloft of wil je decoratief materiaal zoals jute op rol of vintage kraft papier kopen dan helpen wij je graag in onze webshop.  

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13917 reviews.