Natuurlijk Vendrig

Missie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, efficiënt omgaan met grondstoffen en passende oplossingen vinden voor vraagstukken van de klant. Dat is onze duurzame missie. Op deze manier willen wij onze milieuafdruk verkleinen en onze bedrijfscontinuïteit voortzetten. Maar hoe gaat dit in zijn werking en waarom voegt Vendrig Packaging duurzame producten toe aan het assortiment?

Sinds 2010 hebben wij de digitale sprong gemaakt naar het internet en onze online shop geopend. Zakendoen middels het internet is niet meer weg te denken en biedt een hoop kansen en oplossingen. Zo kijken wij ook naar duurzaamheid.

Duurzame voorloper

Vendrig Packaging streeft ernaar om een eerlijk verhaal te vertellen en bij te dragen aan de duurzame economie. De weg daar naar toe zal geleidelijk en stapsgewijs gaan en iedereen kan hieraan bijdragen. Wij werken er hard aan om onder andere bekend te staan als duurzame voorloper in de verpakkingssector.

Criteria

De criteria die wij handhaven betreft de verkoop van duurzame verpakkingen richt zich onder andere op;

  • Nakoming van de essentiële eisen EU Richtlijn verpakkingen en verpakkingsafval 94/62 EC
  • Transparantie en verantwoord ondernemen
  • Certificering en standaardisering
  • Nacontrole, verantwoordelijkheid en service

Natuurlijk

Duurzaamheid uit zich bij Vendrig Packaging in het aanbieden van natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld jute op rol en jute zakken. Dit is een natuurproduct dat zich al decennia heeft bewezen en een lange geschiedenis heeft in het assortiment van Vendrig Packaging.

Hergebruik grondstoffen

Tevens hechten wij waarde aan de herbruikbaarheid van grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan verhuis- en opslagdekens die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Zoals wol, polyester en acryl.

Plastic

Ook zijn de conventionele plastic producten onderhevig aan vernieuwing en toepasbaarheid. Dit is te zien in de herbruikbaarheid van plastic grondstoffen. Recyclepercentages van plastic in West-Europa gaan richting de 50% van de totale hoeveelheid kunststof, wat het mogelijk maakt om producten zoals pet band snoeren aan te bieden die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Of bijvoorbeeld luchtkussen zakjes die gemaakt zijn van gerecycled LDPE-plastic.

Duurzame bedrijfsvoortgang

Vendrig Packaging investeert in de duurzame economie en voegt continue producten toe aan het assortiment die daarbij passen. In de driehoek van milieu, samenleving en bedrijfscontinuïteit zoeken wij voortdurend naar oplossingen en proberen wij bruggen te bouwen met onze leveranciers en de wensen van onze klanten. Neem ook eens een kijkje op onze duurzame producten pagina.


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 12618 reviews.