DIY: Knutselen voor Pasen

Nog even en de paasdagen staan weer voor de deur. Speciaal voor deze dagen van het jaar hebben we een aantal leuke ideeën op een rij gezet om te knutselen voor de kinderen. Zo kun je allerlei leuke DIY projecten maken met bijvoorbeeld jute, jute touw of papieren draagtassen. In dit blogartikel lees je er alles over.

DIY: een paashaas maken van jute

Wat heb je nodig?
Jute op rol
- Schaar
- Stift(en)

Maak van jute een paashaas als decoratie voor de paasdagen. Het is eenvoudig te maken. Je kunt een overtrek uitprinten en deze gebruiken om jouw paashaas te maken. Gebruik jute op rol om de paashaas uit te knippen. Jute op rol is heel geschikt om te gebruiken als decoratiemateriaal. Er kan veel mee versierd en aangekleed worden. Dankzij de natuurlijke en vintage uitstraling is jute makkelijk te matchen met de uitstraling van feestjes en gelegenheden.

Je kunt er ook voor kiezen om de paashaas op te vullen met wattenvulling. Er is dan naald en draad of een naaimachine nodig om de paashaas dicht te naaien.    

DIY: een paashaas of kip maken van een papieren draagtas

Het zoeken van paaseieren is voor de meeste kinderen het hoogtepunt tijdens Pasen. Je kunt je huis, tuin of het park in de buurt gebruiken om de eieren te verstoppen. Om er zeker van te zijn dat de kinderen de eieren niet verliezen, is het een leuk idee om alvast een vrolijke tas te maken. Dit kun je doen in de vorm van een paashaas of kip.

Wat heb je nodig?
Papieren draagtas
- Lijm
- Schaar
Gekleurd papier
- Stift(en)

 

Papieren draagtassen zijn geschikt voor het verpakken van producten, maar zijn ook uitermate geschikt om mee te knutselen. De papieren zakken zijn gemaakt van kraftpapier en hebben een natuurlijke uitstraling. Zorg dat je gekleurd papier hebt om op de papieren draagtas te plakken. Als je alle vormen hebt geknipt, dan kun je het met lijm vastplakken. Neem voldoende tijd om het te laten drogen en geniet van jouw eigen gemaakte kip of paashaas.

DIY: een paasei maken van jute touw

Ben je opzoek naar een leuke decoratie om aan een paastak te hangen? Maak dan een leuke paasei met jute touw.

Wat heb je nodig?
- Eieren
Jute touw
- Lijm
- Schaar

Neem het jute touw en begin aan de onderzijde van het ei. Het is van belang dat je het touw rij voor rij over het ei heen wikkelt. Je kunt ervoor kiezen om het vast te plakken met dubbelzijdig tape of je kunt lijm gebruiken. Om het paasei mooi te verfraaien kun je kant of een ander decoratiemateriaal gebruiken om het af te maken. Nu is het paasei klaar om op te hangen.

Creatieve knutselaar gebruiken gekleurd jute touw ook om knutselwerken mee aan te kleden en een unieke vintage uitstraling te geven. Wikkel een opvallende kleur, bijvoorbeeld rood of turquoise, om een glas zodat deze extra opvalt als vaasje. Je kunt verschillende kleuren jute touw kopen voor elke toepassing en een passende aankleding.

Wil je meer weten over onze andere leuke hobbyprojecten voor thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13917 reviews.