4 tips voor het natuurlijk aankleden van jouw kersttafel

Kerst staat natuurlijk voor de deur. In dit artikel geven we vier tips voor een prachtig gedekte tafel. Daarnaast bespreken we kort de kersttrend voor 2022. Zo wordt Kerst een groot succes.

Naast het prachtig aankleden van de kersttafel is het ook belangrijk om je cadeautjes mooi te verpakken. Bij ons kun je jouw cadeautjes feestelijk inpakken met verschillende soorten kerstverpakkingen.

Kersttrend 2022: landelijk en natuurlijk

Ook dit jaar zie je veel natuurlijke elementen terugkomen in de kerstversieringen en op tafel. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke elementen en jute materialen.

Deze stijl is een beetje in lijn met de traditionele kerststijl, maar dan minder uitbundig. In plaats van felrood vind je de kleuren bruin, natuurlijke kleuren, servies met aardetinten en hier en daar wat goud en wit elementen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van houten kerstdecoraties, takken met besjes en dennenappels. Een deel van de tafel kun je bijvoorbeeld afdekken met jute op rol.

Tip 1: Maak leuk decoratiemateriaal voor op tafel

Naast het decoreren van je huis in kerfsfeer is het ook ontzettend leuk om aantal items als kerstdecoratie op tafel te zetten. Wat dacht je van een vaas met daarin een aantal dennentakken. De dennentakken kun je versieren met kerstballen gedecoreerd met jute touw.

Of kies voor een kerstboompje gemaakt van jute op rol. Toch liever een jute kerstboom maken van gekleurd jute materiaal? Wij verkopen gekleurd jute stof waarmee je het eenvoudig zelf kunt maken.

Tip 2: Gebruik jute materialen

Jute is heel geschikt om te gebruiken als decoratiemateriaal. Het is in vergelijking met katoen een stuk duurzamer. Het weefsel is zeer sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. Jute wordt veel gebruikt op bruiloften, maar je ziet de natuurlijke look ook steeds meer terugkomen in het interieur. Aangezien de kersttrend van 2022 gericht is op ‘landelijk en natuurlijk’ is het uitermate geschikt voor het decoreren van je kersttafel.

Bij een gedekte tafel mogen servetten niet ontbreken. Kleed daarom je servet af met jute servetringen of maak gebruik van jute zakjes voor het bestek.

Tip 3: Ga voor echt groen op tafel

Om je tafel in natuurlijke sferen te brengen kun je verschillende stukjes kerstgroen gebruiken. Focus hierbij op het midden van de tafel zodat er meer rust ontstaat. Je kunt een aantal eucalyptus, dennentakken of takjes met rode besjes op de tafel draperen.

Het is ook leuk om een takje groen aan het servet te binden of het bestek te bundelen met jute touw en kerstgroen. Dit brengt de tafel echt in kerstsfeer.

Tip 4: Verpak cadeautjes in een natuurlijke look

Voor het inpakken van cadeautjes in een natuurlijke look, is kraftpapier een veelgebruikt materiaal. Het is sterker dan normaal papier en dat merk je. Het heeft een hogere scheurweerstand maar is wel soepel toe te passen. Over de lengte is een lichte ribbeling voelbaar. Dit zijn de lange vezels van de kraftprocedè, afkomstig van houtpulp. We hebben ook gekleurd kraftpapier om bijvoorbeeld cadeautjes te verpakken in het rood of groen.

Om de natuurlijke look compleet te maken kun je cadeautjes afwerken met kerstgroen of door jute stof om de cadeauverpakking te wikkelen. Knip een dennentakje af en plak deze op het kraftpapier. Een ander leuk DIY idee is om zelf een naamkaartje te maken van jute materiaal en deze aan de cadeauverpakking te bevestigen.

Hoe decoreer je jouw kersttafel dit jaar? En op welke manier geef jij een natuurlijke look en feel aan de kersttafel en cadeautjes? Deel het op onze Facebook-pagina of mail ons jouw creaties naar info@natuurlijkjute.nl.

Natuurlijk Jute wenst je alvast een geslaagd kerstfeest toe.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11038 reviews.