Duivenmatjes

Duivenmatjes
Product niet meer leverbaar

Bekijk onze alternatieven of neem contact op

Duivenmatjes

Duivenmatjes of duiven nest matjes zijn nodig in het broedseizoen van duiven. Je legt ze in een stenen broedschaal om de eieren van duiven onbeschadigd te houden tijdens het broeden. Duivenmatjes kopen kan per pakje van 10 stuks. Ze zijn gemaakt van natuurlijke vezels die aanvoelen als jute. Wij bieden aantrekkelijke staffelkorting voor de grootgebruiker, duivenhouders en duivenmelkers.

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Zoek je toch echt naar het product Duivenmatjes, neem dan contact op voor advies.
Alternatieven bekijken

Specificaties Duivenmatjes

Materiaaljutevilt
Dikteca. 1 cm
Gewichtca. 410 - 440 gram per 10 stuks
Gramsgewicht1200 gr/m²
Diameter22 cm
Prijs per10 stuks

Omschrijving Duivenmatjes

Heb jij duiven op hok, ben je duivenfokker of duivenhouder? Dan ben je vast al bekend met de noodzaak van duivenmatjes. Duivenmatjes worden ook wel nest matjes en broedmatjes genoemd. Je legt ze in de broedschaal om de eitjes van de duif heel te houden. Het maakt niet uit hoeveel duiven of doffers je hebt, alle duiven gaan broeden in het broedseizoen. Het broedseizoen van de meeste duiven is tussen januari en april. Aan de start van het seizoen worden mannetjes duif en vrouwtjes duif aan elkaar gekoppeld om te kweken. Hier komen duiveneitjes uit. Deze eitjes zorgen voor de volgende generatie doffers. Maar dan moeten de eieren wel heel blijven. Duiven broeden het liefst in een stenen schaal en als de duif op het ei gaat zitten is de kans groot dat het ei tegen het steen kapot gaat. Tenzij daar een duivenmatje tussen ligt. Dit nest matje is gemaakt van jute vilt. Dit zijn natuurlijke vezels en is zeer zacht en stevig. Het veert als het ware mee met het ei waardoor het een drukdempende werking krijgt en niet kapot gedrukt wordt. Zo blijven de eitjes heel en krijgen de jonkies een kans om geboren te worden.

Hoe werkt een duivenmatje?

Een duivenmatje of broedmatje is onmisbaar in het broedproces van duiven en doffers. Tien dagen na het kweken komt het eerste ei. Duiven leggen twee eieren per broedseizoen. Zorg dat je de duivenmatjes al klaar hebt liggen in de broedschaal zodra je gaat kweken. Dan stoor je de duiven niet in dit natuurlijke proces. Na ongeveer 17 dagen broeden komen de baby duifjes uit het ei. Dan worden ze onder moeders vleugels groot gebracht. Van het kweken tot aan het grootbrengen van de kleintjes gebeurt allemaal op de duivenmatjes. De jonkies zijn na ongeveer één maand zelfstandig. Tijdens het broeden van moeder duif die op de eieren zit, kan het duivenmatje stuk gaan. Dat komt omdat ze de broedmatjes wel eens kapot knagen. Wij adviseren om in de broedcyclus van twee maanden minimaal 3 matjes per duivenkoppel klaar te hebben liggen. Dan grijp je nooit mis. Met behulp van naald en draad is het matje vast te maken aan de gaten van de schotel. Hiermee voorkom je dat het duivenmatje gaat schuiven tijdens het gebruik door de doffer.

Duivenmatjes kopen? Wij leveren duivenmatjes direct uit voorraad en voor een scherpe prijs. Bij het bestellen van grote hoeveelheden bieden wij een interessante staffelkorting.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13675 reviews.