Bolletjes plastic

Wie heeft ooit bedacht dat het toevoegen van bolletjes met lucht aan een strook plastic zou helpen om producten te beschermen tijdens verzending? Het was niet één maar het waren twee mensen, Alfred Fielding en Marc Chavannes die het idee van bolletjes plastic hebben bedacht en uitgewerkt. De waarheid is dat ze dit niet hebben gedaan met het doel waar het vandaag de dag door miljoenen mensen wereldwijd voor wordt gebruikt. Het idee was om een nieuw soort behang met reliëf te maken van twee aan elkaar geplakte douchegordijnen. Pas later werden de beschermende eigenschappen van het bolletjes plastic ontdekt.
Nu is het niet meer weg te denken uit de verpakkings- en transportwereld. Het wordt door tal van bedrijven en particulieren over de hele wereld gebruikt. Dus hoe maak je optimaal gebruik van de beschermingswaarde van dit, per toeval uitgevonden plastic?

Bolletjes plastic optimaal benutten in 5 eenvoudige stappen

Om te beginnen heb je naast het bolletjes plastic ook een schaar en een stevige klustape nodig. Heb je alles bij de hand, dan doorloop je de volgende vijf stappen:

  • Maak voldoende ruimte op de vloer of een andere oppervlakte waar je wilt gaan werken. Met name bij kwetsbare producten is het aan te raden om het object meerdere keren te omwikkelen.
  • Knip een stuk plastic van de rol af en leg dit met de bolletjes naar boven neer
  • Plaats het voorwerp op het bolletjes plastic en omwikkel het tot het goed strak zit. We benadrukken nogmaals dat de bolletjes aan de binnenzijde moeten zitten. Wanneer je het folie omdraait kunnen de bolletjes makkelijk lek geprikt worden en dat gaat ten koste van de beschermingswaarde.
  • Omwikkel het object zo vaak als nodig voor optimale bescherming. Gebruik bij kleinere spullen dunner bolletjes plastic zodat je vaker kunt omwikkelen.
  • Gebruik nu je klustape om het bolletjes plastic netjes op zijn plek te houden.

Bekijk hier ons volledige assortiment noppenfolie.

Vraag om advies voor het juiste bolletjesplastic voor jouw situatie

Dun plastic, dik plastic, biobased, bolletjes plastic met schuim. Het zijn zomaar een paar mogelijkheden die je hebt in de webshop van Vendrig Packaging. Iedere soort heeft zijn eigen voordelen en aandachtspunten. Ontdek welk type bolletjes plastic het best geschikt is voor jouw situatie, vraag om advies bij de klantenservice.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11546 reviews.