Haardhout zak

Door je haardhout in een lucht doorlatende zak te bewaren voorkom je dat het hout gaat schimmelen en zorg je dat het goed droogt. Haardhout zakken kopen is aan te raden als je het hout dat je hebt liggen doorverkoopt of wanneer je het ergens anders opslaat dan waar je het gebruikt. Voor een gezellig avondje voor de openhaard is het makkelijk als je een zak met vijf of tien kilo haardhout mee kunt nemen als dit buiten opgeslagen ligt. Maar zak of geen zak, wat is nu eigenlijk de beste manier om haardhout op te slaan?

Sla haardhout buiten in een geweven zak op

Ken je die zakken met haardhout die buiten bij het tankstation liggen? Deze netzakken zijn ideaal voor het verpakken van je haardhout. Omdat ze zijn geweven laten ze lucht door en blijft het hout netjes droog. Omdat je het hout meteen verpakt en wel opslaat heb je altijd de juiste hoeveelheid bij de hand. Door zakken te kopen voor je haardhout sla je het niet te compact op. Vocht dat zich nog tussen de blokken bevindt kan dan makkelijk wegsijpelen.

Zorg er tot slot voor dat je de blokken een stukje boven de grond opslaat. Het beste is om je haardhout in de zakken op een pallet op te slaan. Zo kan vocht vanuit de grond nooit in de haardblokken trekken.

Maak het kloven van je hout makkelijker

Voordat je aan opslag toekomt moet je de haardblokken natuurlijk eerst klieven. Maak het jezelf makkelijk met de Smart Splitter houtklover. Met dit handige apparaat klief je houtblokken snel en eenvoudig doormidden, zonder je rug of schouders te overbelasten. Voor het vullen van de zakken met haardhout kun je een houder kopen zodat de zak open blijft staan. Zo heb je in korte tijd een flinke voorraad aangelegd waar je het hele seizoen mee vooruit kunt.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 6083 reviews.