Kloofhamer Øyo 2 kilo

Øyo kloofhamer 2 kilo
Product niet meer leverbaar

Bekijk onze alternatieven of neem contact op

Kloofhamer Øyo 2 kilo

Deze kloofhamer heeft een kop van 2 kilo en is daarmee een uitstekende bijl om zwaar hout mee te kloven. Øyo is een Noorse fabrikant die al sinds eind 19e eeuw bijlen maakt. Zij staan voor kwaliteit en detail. Heb je veel hout, grote blokken en zware boomstammen te hakken? Dan is deze Øyo kloofhamer het ideale gereedschap.

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Zoek je toch echt naar het product Kloofhamer Øyo 2 kilo, neem dan contact op voor advies.
Alternatieven bekijken

Specificaties Kloofhamer Øyo 2 kilo

MateriaalNoors roestvrij staal (kop) en essenhout (steel)
Lengte80 cm (lengte steel 72,7 cm)
Gewicht2,6 kg (gewicht kop 2,0 kg)
Typekloofhamer
Geschikt voorkloven van middelgrote en zware boomstammen of brandhout
Prijs perstuk
MerkØYO

Omschrijving Kloofhamer Øyo 2 kilo

Deze Øyo kloofhamer is het zware geschut onder de kloofbijlen. Met een flinke zwaai kloof je met gemak zware houtblokken en dikke boomstammen. Dat komt onder andere door de zware kop van 2 kilo. Het gewicht van de kop in combinatie met een scherpe punt maakt dat de kloofhamer soepel de grootste houtblokken klieft. Deze kloofhamer is gemaakt van kwalitatief sterk essenhout en de kop van roestvrij staal. Met een lengte van 80 centimeter heeft de kloofhamer een gemiddelde maat, geschikt voor de meeste mensen. De gerenommeerde Noorse fabrikant Øyo heeft deze kloofbijl gemaakt, dus je kunt onder alle weersomstandigheden werken zonder het risico te lopen dat de kloofhamer snel slijt.

Gebruik van de kloofhamer

Een kloofbijl zoals deze wordt gebruikt door particulieren, bedrijven en professionele houthakkers of houtklovers. De kloofhamer is met name geschikt voor grote houtblokken en bij oude bomen met veel kernhout. Dankzij het gewicht van de kloofhamer en het kleine snijvlak van de bijl kun je de meeste blokken eenvoudig splijten. Bij houtblokken die je niet in één keer door midden kunt slaan, kun je met een hamer op de stevige, platte achterkant slaan om de kloofhamer dieper in het hout te slaan en een wig te drijven in het blok. Bovendien is houthakken een hartstikke stoere buitenactiviteit. Let op, het totale gewicht van deze kloofbijl is 2,6 kilo en is daarmee een relatief zware bijl.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13074 reviews.