Wat is krimpfolie?

Je hoort er regelmatig iets over maar wat is krimpfolie nu eigenlijk? En wat heb je eraan? Krimpfolie wordt veel gebruikt als verpakkingsmateriaal bij verhuizingen. Door de folie te verhitten met een krimppistool of een andere warmtebron, trekt de folie strak om het object heen waardoor vuil, stof en vocht geen kans krijgen om schade te veroorzaken. De makkelijkste manier van afdekken met krimpfolie is door een krimpfoliehoes te gebruiken.

Wat is de beste manier om Krimpfolie te gebruiken?

Wat is dan de beste manier om krimpfolie in te zetten binnen je bedrijf of bij een verhuizing? Werk je veel met pallets met standaard afmetingen? Dan zijn krimphoezen ideaal. Trek ze over een beladen pallet heen en gebruik een krimppistool om de folie strak om de lading heen te laten krimpen.

Wil je voorwerpen inpakken met andere afmetingen of afwijkende vormen? Dan heb je meer aan krimpbuisfolie. Je hoeft de krimpfolie alleen maar om het object heen te wikkelen en met hitte te laten krimpen. Let er wel op dat je de krimpfolie niet te strak aanbrengt omdat het materiaal natuurlijk nog verder inkrimpt. Bijkomend voordeel is dat je niet alleen een luchtdichte verpakking krijgt maar ook een die er erg netjes uitziet.

Maak je werk makkelijker met een buisfoliehouder

Een rol krimpbuisfolie is al gauw een meter lang. Dat ligt niet echt lekker in de hand terwijl nauwkeurig omwikkelen juist belangrijk is bij het omwikkelen van objecten. Een buisfoliehouder biedt uitkomst. Deze zet je op tafel of hang je aan de muur zodat je mooi recht kunt afrollen. Gebruik vervolgens een veiligheidsmes om stukken af te snijden.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13081 reviews.