Duct tape als isolatietape?

Kun je duct tape als isolatietape gebruiken? We weten allemaal dat duct tape de oplossing is voor vrijwel ieder klusje of reparatie waarbij iets vast moet zitten. De kracht van duct tape, gecombineerd met het enorme gebruiksgemak maakt duct tape enorm populair. Echte klussers zeggen niet voor niets, ‘Voor iets dat vast zit en los moet kies je WD40 en voor iets dat los zit en vast moet gebruik je duct tape’. Maar hoe zit dat met isoleren? Hierbij het antwoord op drie veel gestelde vragen.

Duct tape als isolatietape, wel of niet doen?

Onder isolatietape worden verschillende tapesoorten gerekend. Maar er zijn belangrijke verschillen. Wat wil je bijvoorbeeld isoleren? Een kier in de muur? De zolder? Of een elektrische kabel? Dat is nogal een verschil voor het materiaal dat je nodig hebt. En hoewel duct tape voor een heleboel zaken het ideale gereedschap is, raden we af om het als isolatietape voor elektrische bedrading te gebruiken. Het materiaal is nooit ontworpen om als isolatie voor elektriciteit gebruikt te worden. Duct tape verhardt na een tijdje waardoor zijn isolerende eigenschappen afnemen. Daardoor blijft het niet goed meer zitten en kunnen draden gaan schuiven en bloot komen te liggen. Omdat het bovendien niet als isolatietape is ontworpen is duct tape niet persé isolerend. Bij een kortsluiting zou het kunnen smelten, met alle gevolgen van een elektrische brand van dien.

Wanneer kun je duct tape dan wel als isolatietape gebruiken?

Bij het isoleren van je huis is het een heel ander verhaal. Hier komen de sterke punten van duct tape uitstekend tot hun recht. Gebruik het om kieren en naden damp- en luchtdicht af te dekken. Duct tape is de goedkoopste isolatie die je ooit voor je huis zal vinden. Pas wel op met direct zonlicht. Dan kan de tape uitdrogen en breken.

Bekijk hier het complete assortiment aan duct tape.

Welke tape gebruik je dan als isolatietape voor elektrische bedrading?

Veel mensen denken onterecht aan duct tape als ze aan isolatietape denken. Elektrische isolatietape is een stuk flexibeler dan duct tape, kan verder uitgerekt worden en is daadwerkelijk ontworpen om geen elektriciteit te geleiden.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.