Afplaktape stucwerk

Gebruik je voor stucwerk op de muur hetzelfde afplaktape als op het plafond? Met welke tape krijg je de meest strakke lijnen? En wat als je buiten af moet plakken? Er zijn veel soorten tape om oppervlakken mee af te plakken op de markt. Op deze pagina krijg je alle informatie die je nodig hebt om de afplaktape te kiezen die het beste resultaat voor jouw project oplevert.

De beste afplaktape voor stucwerk

Bij het kiezen van de juiste tape moet je altijd rekening houden met de ondergrond waar je het op plakt. Gebruik afplaktape met een hoge kleefkracht voor grof stucwerk zoals granol. Op gladde muren gebruik je daarentegen en met name het plafond gebruik je afplaktape met een veel lichtere kleefkracht. Zorg ervoor dat je de tape goed strak aanbrengt, bij vouwen of losse hoekjes kan er verf onder het tape komen waardoor het resultaat minder mooi is en de tape zijn kleefkracht verliest. Wacht met het gebruik van afplaktape op de muur of het plafond tot de verf- of stuclaag droog is.

Tape voor buitentoepassingen

Voor buitengebruik is reguliere afplaktape niet geschikt. Dat is gemaakt van crêpepapier en wordt klef en verliest zijn structuur wanneer het vochtig wordt. Je bent dan beter uit met een tape op synthetische basis. Denk daarbij aan bijvoorbeeld duct tape of stuclopertape. Houd ook hierbij in de gaten waar je het tape voor wilt gebruiken. Voor het schilderen van je buitenkozijnen heb je een speciale tape nodig zodat je niet het risico loopt de verf van het kozijn te trekken bij het verwijderen.

Verschillende soorten tape voor verschillende toepassingen

Laat je vooral goed informeren door een leverancier over de juiste tape voor de juiste toepassing. Denk hier van tevoren dan ook goed over na voordat je op zoek gaat. Het zou immers zonde zijn als je mooie, nieuwe behang of het stuc- of schilderwerk beschadigt omdat je het eraf trekt met ongeschikte afplaktape.
Bekijk alle soorten tape in het assortiment van Vendrig Packaging. Naast afplaktape vind je hier ook verschillende andere soorten tape voor verpakken, omsnoeren of afzetten. Heb je vragen over de eigenschappen? Laat het vooral weten.

Bekijk ook ons complete assortiment met afplaktapes.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8281 reviews.