Afplakband schilderen

Afplakband is onmisbaar als je gaat schilderen. Waar nog weleens wat onduidelijkheid over bestaat is of je hetzelfde afplakband voor hout als voor behang of kunststof kunt gebruiken. Daarom krijg je van Vendrig Packaging een aantal tips over hoe je afplakband zo effectief mogelijk gebruikt bij het schilderen in en om huis.

Hoe je afplakband goed gebruikt als je gaat schilderen

Afplakband wordt ook wel schilderstape genoemd en dat is niet voor niets. Het wordt vooral gebruikt door schilders om twee verschillende kleuren op dezelfde muur te schilderen en een mooie strakke lijn te maken. Afplakband wordt ook veel gebruikt om te voorkomen dat muurverf op het hout van het kozijn terechtkomt. Het is eigenlijk uitstekend geschikt om ervoor de zorgen dat je ‘binnen de lijntjes kleurt’.

Wat is afplakband eigenlijk?

Afplakband is een soort crêpepapier met een lijmlaag die een licht kleefkracht heeft. Dankzij deze eigenschappen scheur je het makkelijk met de hand af en laat afplakband geen lijmresten achter op hout of een andere ondergrond. Zo beschadig je een pas geschilderd oppervlak niet. Tot slot is afplakband een erg veelzijdige tape die niet alleen op hout of stucwerk blijft plakken maar ook op metaal, glas en kunststof.

Vergeet niet om ook de vloer goed af te plakken

Zwaartekracht is ook met klussen iets om rekening mee te houden. Het zou zonde zijn als je het hout van de kozijnen netjes hebt afgeplakt maar de vloer vergeet, een klodder verf ligt immers zo op de vloer. Ook dan kun je afplakband gebruiken maar dan in combinatie met stucloper, ook wel protectiekarton genoemd. Gebruik het afplakband om de hoeken en randen af te plakken voordat je gaat schilderen. Zo heb je ook je mooie vloer goed beschermd en kun je lekker aan de slag met kwasten!

Bekijk ook ons complete aanbod met afplaktapes!

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14352 reviews.