Protectiekarton

Protectiekarton, of stucloper, wordt sinds jaar en dag gebruikt om vloeren en andere oppervlakken stof- en verfvrij te houden tijdens verbouwingen en renovaties. Protectiekarton is aantrekkelijk geprijsd, je kunt het overal kopen en je kunt makkelijk toepassen in iedere kamer. Gebruik je protectiekarton voor de eerste keer? Bespaar jezelf dan de nodige tijd en moeite met deze tips.

3 tips bij het gebruiken van protectiekarton

Wanneer je aan de slag gaat met je verbouwing wil je dat je interieur goed beschermt is tegen vuil, krassen en verfspatten. Je moet er dus voor zorgen dat het protectiekarton de gehele oppervlakte goed afdekt. Daarbij is het prettig om zo efficiënt mogelijk te werken, tijdens een verbouwing heb je immers wel meer te doen! Efficiënt en goed leggen doe je door de volgende tips te gebruiken:

  • Zorg voor een schone en droge vloer. Op een vloer met veel stof gaat protectiekarton snel schuiven, wat onveilige situaties kan veroorzaken. En als er nog rommel op de vloer ligt heb je kans dat je dit tijdens de verbouwing verder in je mooie vloer loopt en dat leidt tot krassen en andere beschadigingen. Bij een natte vloer wordt de integriteit van het karton aangetast waardoor het kan gaan scheuren tijdens de verbouwing.
  • Het leggen van protectiekarton. Leg de banen in de lengterichting van de kamer. Zo hoef je minder op maat te snijden en houd je minder restmateriaal over. Zorg ervoor dat de banen elkaar overlappen.
  • Zorg voor goede tape. Met een stucloper tape voorkom je dat banen gaan schuiven en dat er vuil en stof onder het karton kan komen. Omdat je protectiekarton meestal op een rol moet kopen is kunnen de randen van een strook omhoog krullen. Plak deze randen goed vast, dat beschermt de vloer en voorkomt dat mensen erover struikelen.

Protectiekarton voor iedere gebruiker en voor een mooie prijs

In de webshop kun je protectiekarton kopen in verschillende afmetingen en diktes. Er zijn kleinere rollen voor particulieren verkrijgbaar maar ook aantrekkelijke staffelprijzen voor professionals en alles daar tussenin. Bekijk de prijs voor het protectiekarton dat je nodig hebt voor jouw klus en vergeet niet om bijpassende tape te bestellen.

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13536 reviews.