Wat is Megatec spinvliesfolie en hoe kan ik het optimaal monteren?

Megatec spinvliesfolie is een dampopen folie. Deze folie heeft twee functies: het zorgt ervoor dat het vocht vanuit de constructie naar buiten kan en dat er geen vocht van buiten naar binnen komt. Het spinvliesfolie dient altijd aan de koude zijde worden aangebracht. De folie bestaat uit drie lagen samengesteld spinvlies. Het is waterdicht en mandragend. 

Voor welke toepassingen wordt Megatec spinvliesfolie gebruikt?

Zowel bij renovatieprojecten als nieuwbouw kan de dampopen folie worden gebruikt. Het spinvliesfolie is geschikt voor schuine daken en gevels. Wel dien je er rekening mee te houden dat de hellingshoek van het dak niet minder dan 13 graden mag zijn. Daarnaast kan de dampopen folie zeer goed verwerkt worden in wanden voor een goede vochtregulatie. 

Stappenplan voor het installeren van Megatec spinvliesfolie

In dit stappenplan leggen we uit hoe je de Megatec spinvliesfolie moet aanbrengen op het dak. De spinvliesfolie kan rechtstreeks op het dakbeschot worden aangebracht.

Stap 1: Uitrollen van de folie

Rol bij voorkeur de dampopen folie horizontaal uit. Je brengt de folie aan met de zwarte/grijze waterdichte laag naar de buitenzijde gericht. Bij het aanleggen van de folie begin je altijd aan de onderzijde van het dak. Je werkt vervolgens in banen naar de top van het dak.

Stap 2: Overlap aanbrengen

Bij het aanbrengen van de eerste baan zorg je dat je een kleine overlap hebt aan de onderzijde bij de dakgoot. Zo ligt de onderkant van de folie tegen de dakgoot. De andere banen dienen een overlap van minimaal 15 cm te hebben. Zodra de overlap is aangebracht, dien je het vast te zetten met dubbelzijdige tape.

Stap 3: Het bevestigen van de folie

Wanneer je alle banen hebt aangebracht op het dakbeschot is het belangrijk dat de folie wordt vastgezet. Het kan worden vastgezet met nieten, krammen of spijkers. Zodra de spinvliesfolie op het dak ligt, plak de nieten, krammen en/of spijkers af met de daarvoor geschikte tape. Zorg dat je de tape direct aanbrengt.

Stap 4: Het plaatsen van de tengels

Zodra alle Megatec spinvliesfolie banen zijn geplaatst, is je dak waterdicht van buitenaf. Door de dampopen werking van de folie is het dak van binnenuit dampdoorlatend. Je kan nu beginnen met het plaatsen van de tengels. Ons advies is om zo snel mogelijk de pannen op het dak te plaatsen. Wanneer er niet aan de bouw wordt gewerkt is het advies om de Megatec spinvliesfolie tijdelijk af te dekken.

Tips voor het aanbrengen van de Megatec spinvliesfolie

- De rollen spinvliesfolie hebben een witte lijn op de buitenzijde van de folie. Deze witte lijn geeft de overlapruimte aan voor het aanbrengen van een nieuwe strook.
- Bij het afsnijden van de Megatec spinvliesfolie folie kun je gebruikmaken van een foliemes. Dit foliemes is een uitstekend stuk gereedschap om snel en veilig folie te snijden.
- Vergeet niet om naden, nietjes en overlappen af te tapen.
- Daarnaast is het belangrijk om kozijnaansluitingen en doorvoeren wind- en waterdicht te tapen. 

De voordelen van Megatec spinvliesfolie

- De Megatec spinvliesfolie is voorzien van een KOMO-assest. Het beschrijft de prestaties van het product in een verklaring. In de kwaliteitsverklaring wordt gegarandeerd dat de dampopen folie aan de eisen voldoet van de Nederlandse regelgeving.
- De folie is eenvoudig te verwerken. Je verwerkt de spinvliesfolie direct op het dakbeschot.
- De dampopen folie heeft een hoge treksterkte.
- Het is waterdicht.
- Het is recyclebaar.
- Mandragend.

Wil je meer weten over onze Megatec spinvliesfolie of ben je op zoek naar andere klustips? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11038 reviews.