Krimpfolie op rol

Er zijn veel verschillende soorten folie op rol verkrijgbaar, ieder met zijn unieke eigenschappen. De ervaring bij Vendrig Packaging leert dat het voor veel van onze klanten niet helemaal duidelijk is naar wat voor folie ze op zoek zijn. Dat is ook niet verwonderlijk aangezien termen als krimpfolie op rol, wikkelfolie en buisfolie regelmatig door elkaar gebruikt worden. En al die producten lijken ook nog eens veel op elkaar. Aan ons de taak om in heldere taal uit te leggen welke folie je waarvoor gebruikt.

Krimpfolie op rol, wat is het en waar gebruik je het voor?

Krimpfolie is zowel op rol als in hoezen verkrijgbaar. Je wikkelt het om een pallet of ander losse producten die je wilt bundelen en krimpt de folie vervolgens om de lading heen met een krimppistool. Het krimppistool genereert warmte waardoor de folie krimpt en een strak geheel vormt dat nauwelijks meer kan bewegen tijdens transport. Een goede rol krimpolie is dan ook ideaal voor verpakkingsbedrijven die veel en snel willen transporteren.

Hoe zit dat met buis- en wikkelfolie?

Wikkelfolie en buisfolie hebben hetzelfde doel als krimpfolie, het samenbundelen van losse producten voor transport. Het verschil zit hem in de soort folie. Omdat je krimpfolie met de hitte van een krimppistool laat krimpen is het materiaal vaak een stuk dikker dan wikkelfolie. Dat heeft dan weer te maken met de manier van werken. Voor wikkelfolie bestaan verschillende dispensers waarmee je de pallet meerdere keren omwikkelt. Dat kan handmatig maar ook met een machine. Voor machinaal omwikkelen gebruiken veel professionals ook dikker folie omdat dit minder makkelijk scheurt. Handwikkelsystemen maken vaak gebruik van voorgerekt wikkelfolie. Dat is dunner, makkelijker aan te brengen en rekt tijdens het transport niet verder op.

Welke folie heb jij nodig?

De folie die je nodig hebt is vooraf afhankelijk van je manier van werken. Krimpfolie hoezen zijn erg handig wanneer je met standaard palletafmetingen werkt. Maar veel met verschillende formaten heb je meer aan krimpfolie op rol. Heb je een hoog verloop van goederen? Dan is machinaal wikkelen ideaal maar daar moet je maar net de ruimte voor hebben in het magazijn. Handwikkelfolie is dan weer de beste optie. In het assortiment op Vendrig Packaging vind je alle genoemde soorten folies en toebehoren zoals dispensers en krimppistolen.  

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11544 reviews.