Zwarte duct tape

Zwarte duct tape is één van de meest gebruikte kleuren die wordt gebruikt bij het uitvoeren van noodreparaties aan de auto. Zeker bij aftermarket bumpers en bodykits die vaak ook zwart zijn. In de tuning- en autowereld wordt het ook wel eens racetape genoemd omdat het bij races snel aangebracht kan worden.

Zwarte duct tape voor je auto, waar let je op?

De kwaliteit van duct tape kun je zien aan het patroon. Het weefsel van een goede duct tape zit dicht op elkaar. Zo is het niet alleen erg stevig maar laat het zich over de naden ook makkelijk afscheuren. Wanneer het weefsel groter is voel je ook dat de tape minder stevig is. Gebruik de stevige zwarte duct tape wanneer je een onderdeel, zoals een spiegel of de bumper op zijn plaats moet houden. De dunnere tape is beter geschikt voor het inpakken van onregelmatig gevormde onderdelen omdat het flexibeler is.

Let op bij het gebruik van duct tape op de langere termijn

Duct tape is perfect wanneer het sterk moet zijn en snel vast moet zitten. Toch is het niet zaligmakend. Een reparatie met zwart duct tape op een zwarte bumper vergeet je na een tijdje misschien terwijl je dan juist op moet letten. Duct tape, en zeker zwarte duct tape, die te lang aan zonlicht wordt blootgesteld wordt broos en kan dan loslaten. Het advies is dan ook om een noodreparatie met duct tape snel te laten repareren. Wanneer duct tape te lang blijft zitten blijven er bovendien lijmresten achter en die krijg je alleen weg met wasbenzine.

Heb je geen zwarte duct tape nodig maar een andere kleur die beter bij de carrosserie van je auto past? Bekijk dan het volledige assortiment met duct tape en maak je keuze.Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10948 reviews.