Schilderstape

Professionele schilderstape is een uitstekende manier om strak geschilderde lijnen op een muur of een kozijn te krijgen, zonder verf te morsen op plekken waar je het niet hebben wilt. Eenvoudig genoeg zou je denken maar zijn verschillende soorten professionele schilderstape verkrijgbaar. Iedere tape heeft zijn eigen plus- en minpunten. Daarom hierbij een korte uitleg over de verschillende soorten professionele schilders tape in het assortiment van Vendrig Packaging.

4 veel gebruikte soorten professionele schilderstape

Voor een schilderstape die past bij je project is het goed om te weten waar je op moet letten. Hieronder een uitleg over de 4 meest gebruikte soorten professionele schilderstape en hun belangrijkste eigenschappen.

Reguliere schilders- of afplaktape

Dit is de ‘normale’ schilderstape die wordt gebruikt door schilders maar ook door mensen die aan hun eigen huis gaan klussen. De tape is van papier waardoor je hem makkelijk afscheurt en heeft een lijmlaag geschikt voor hout, steen en papier.

Blauwe schilderstape

De professionele toepassing van blauwe schilderstape is hoofdzakelijk buitenshuis. De tape heeft een uitstekend kleefkracht en is voorzien van uv-bescherming. Deze tape kun je overigens prima gebruiken voor alle gladde oppervlakken, zoals ramen.

Paarse schilderstape

Voor een strak resultaat op gevoelige ondergronden, zoals stucwerk of een pas geschilderde muur die je gedeeltelijk een andere kleur wilt geven, heb je paarse afplaktape nodig. De kleefkracht is een stuk lager waardoor je bij het verwijderen minder risico loopt op schade.

Gouden schilderstape

Voor de meest scherpe lijnen, binnen en buiten, gebruik je gouden schilderstape. Onder droge omstandigheden kan de tape zelfs maanden strak blijven zitten. Dit is een echte alleskunner en is ook wel bekend onder de naam Washi tape.

Welke schilderstape heb jij nodig?

Op basis van de bovenstaande informatie kun je nu de professionele schilderstape kiezen die je nodig hebt voor je project en werk. Bij veel schilderklussen moeten er verschillende oppervlakken worden afgeplakt dus sluit niet uit dat je verschillende soorten tape nodig hebt. 

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 12645 reviews.