Luchtkussenfolie

De naam dekt de lading, luchtkussenfolie is een soort plastic folie met kleine luchtkussentjes erop. We kennen het ook wel als bubbeltjesplastic. Het is een van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen in de verpakkings- en verhuisbranche. Deze populariteit is te danken aan de flexibiliteit en de hoge beschermende waarde, twee onmisbare eigenschappen bij iedere verhuizing en ieder transport. Dat heeft ook geleid tot veel verschillende soorten luchtkussenfolie, ieder met zijn eigen voordelen.

5 soorten luchtkussenfolie voor optimale bescherming

Om je een indruk te geven van de grote verscheidenheid aan soorten luchtkussenfolie te geven, lichten we de belangrijkste kort toe:

  • Regulier noppenfolie. Dit is wat de meeste mensen kennen als ‘bubbeltjesplastic’. Een twee-laags folie die bestaat uit luchtkussentjes en een laag vlak plastic en kan zowel als verpakkings- en als opvulmateriaal gebruikt worden. Is verkrijgbaar in verschillende diktes.
  • Noppenfolie met schuim. De schuimlaag biedt een extra buffer en beschermt met name pas gelakte en gespoten meubels.
  • Antistatisch noppenfolie. Deze folie wordt vooral gebruikt om elektrische apparaten te beschermen tijdens verzending.
  • Noppenfolie met kraftpapierlaag. Deze folie wordt gebruikt om producten zowel te beschermen als netjes te verpakken.
  • Luchtkussen enveloppen. Voor kleine producten of pakketjes die door de brievenbus passen zijn deze enveloppen ideaal, je hoeft het product er alleen maar in te schuiven.

Zoals je merkt is de ideale luchtkussenfolie afhankelijk van het doel dat je ervoor hebt.

Bekijk hier ons volledige assortiment noppenfolie.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste luchtkussenfolie?

Weet je niet zeker welk type folie het meest geschikt is voor je verhuis-, verbouw- of opslagklus? Geen probleem. Neem gewoon even contact op via de website of telefonisch met de klantenservice en leg je situatie uit. We geven je graag advies over de luchtkussenfolie met de beste eigenschappen voor jouw klus. 

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11544 reviews.