Verf onder afplaktape

Hoe irritant is dat? Je wilt een muur of kozijn gaan schilderen dus je plakt de boel netjes en strak af voordat je begint. Je dekt de vloer goed af met stucloper en beschermt je meubels met een stevige afdekfolie. En wat blijkt wanneer je alles weghaalt? Er is potverdorie toch verf onder de afplaktape terecht gekomen! Erg vervelend en het lijkt wel alsof het niet te voorkomen is. Gelukkig hebben we nog wat tips waarmee je verf onder de afplaktape kunt voorkomen en nette strakke lijnen krijgt wanneer je de kwast ter hand neemt.

Een opgeruimde geest…

Woont in een opgeruimd huis. Zorg ervoor dat het oppervlak dat je wilt beplakken eerst goed schoon en stof- en vetvrij gemaakt is. Vaak is een vochtig doekje voldoende maar laat het oppervlak dan wel even goed drogen voordat je met afplaktape in de weer gaat. Plak de afplaktape vervolgens zo strak mogelijk op de ondergrond en zorg dat er geen luchtbellen ontstaan waar de verf onder kan kruipen en druk de tape nog even goed aan. Zit de tape goed? Ga dan door met de tweede tip.

Geen verf meer onder je afplaktape? Kit kan de was doen!

Hoe goed je tape ook plakt, het risico van verf onder je afplaktape blijft bestaan. Zeker wanneer het om een grof gestucte of korrelige wand gaat kruipt de verf waar de verf niet gaan mag. De oplossing? Een dun randje acrylkit in de hoek houdt de verf wél tegen. Aandachtspunt daarbij is wel dat je na het aanbrengen van de kit snel moet werken. Je moet de tape en de kitrand namelijk verwijderen voordat deze is gedroogd. Maar dan heb je wel het strakste resultaat dat je ooit bij een schilderklus hebt gezien!

Begin alvast met afplakken

Het is natuurlijk zonde als je straks een superstrakke lijn op je plafond of muur hebt terwijl de rest van de kamer onder de verfspetters zit. Bestel daarom alvast al je afdekmaterialen in de webshop. Van afplaktape tot stucloper en bouwfolie, je vind het allemaal bij Vendrig Packaging en je krijgt het ook nog eens lekker snel geleverd.

Bekijk ook ons complete assortiment met afplaktapes.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13113 reviews.