Beste afplaktape

Je vraag is simpel, wat is nu eigenlijk de beste afplaktape? Voor het antwoord heb je wat meer informatie nodig. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste schilderstape of wil je de tape bijvoorbeeld buiten gebruiken? Af ben je op zoek naar een goede allrounder? Je merkt het al, een goede afplaktape kiezen hangt af van doel dat je ervoor hebt.

Laten we beginnen met de beste schilderstape

We delen het vinden van de beste afplaktape op in verschillende onderdelen. We beginnen met de beste schilderstape. Ook daar is namelijk geen pasklaar antwoord op. Zo is de ondergrond erg bepalend voor de soort afplaktape die je nodig hebt. Voor een kwetsbare ondergrond zoals behang, een pas gestucte muur of pas uitgevoerd schilderwerk is een lage kleefkracht een voorwaarde voor een goede afplaktape. Teveel kleefkracht brengt het risico met zich mee dat je bij het lostrekken van de tape een deel van de ondergrond meetrekt of dat de tape juist vast blijft plakken aan de ondergrond.

Bij ruwere oppervlakken, bijvoorbeeld wanneer je een bakstenen muur gaat sauzen, is een afplaktape met een goede kleefkracht juist wel gewenst. Je kunt het oppervlak dan strak afplakken zodat je een mooie strakke lijn krijgt.

Je merkt het, de beste schilderstape is afhankelijk van het doel dat je hebt en de ondergrond waar je op af wilt plakken. Een goede afplaktape is overigens wel altijd met de hand af te scheuren zodat je er makkelijk mee kunt werken.

De beste afplaktape voor buiten

Zelfs de beste schilderstape is niet geschikt voor buiten. Dat komt omdat schilderstape is gemaakt van crêpepapier. Dat maakt het makkelijk in gebruik omdat je het met de hand af kunt scheuren maar zodra het in contact komt met water wordt het broos en verliest het zijn kleefkracht. Gebruik in plaats daarvan een goede klustape van PVC, LDPE of polyester. Deze kunststoffen zijn waterafstotend en hebben de beste kleefkracht onder vochtige omstandigheden. Let ook hier echter wel op de ondergrond en gebruik deze tape vooral niet voor klussen als het schilderen van de buitenkant van je kozijnen.

Kies de beste afplaktape voor jouw klus

Een behoorlijk lang antwoord op een schijnbaar eenvoudige vraag, vind je niet? Hopelijk is het je nu wat duidelijker waar een goede afplaktape aan moet voldoen en kun je een goed geïnformeerde keuze maken uit het assortiment op de webshop. Weet je het niet helemaal zeker? Neem dan contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11540 reviews.