Afplaktape verf

Welke afplaktape gebruik je op verf en hoe gebruik je afplaktape goed bij het schilderen? Deze vragen worden beantwoord op deze pagina. Het is goed dat je informatie inwint voordat je aan de slag gaat. Dat voorkomt onnodige schade aan je pas geschilderde muur en het scheelt bovendien een hoop frustratie.

Standaard afplaktape voor verf gebruiken?

Standaard afplaktape wordt ook wel schilderstape genoemd. Dat dekt de lading wel want deze tape is favoriet onder schilders. Hij is makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Wanneer je het strak aanbrengt kun je mooie strakke lijnen maken op een muur of plafond. Het tape is gemaakt van crêpepapier en is dus makkelijk af te scheuren. Dat werkt een stuk makkelijker en bovendien sneller. Je kunt standaard afplaktape dus prima gebruiken wanneer je met verf in de weer gaat maar er zijn wel een paar aandachtspunten.

3 gouden regels voor het gebruik van afplaktape tijdens het schilderen

Het juiste materiaal is het halve werk, het op de goede manier toepassen daarvan is de andere helft. Dus waar let je op met afplaktape wanneer je gaat schilderen? Grofweg zijn er drie gouden regels voor het gebruik van reguliere afplaktape:

  • Verwijder indien mogelijk de tape direct na gebruik
  • Laat de tape maximaal 1 dag zitten anders heb je kans dat er lijm of taperesten blijven zitten en die zijn lastig te verwijderen!
  • Afplaktape heeft een sterke kleefkracht. Gebruik het dus nooit op net geschilderde oppervlakken waarvan de verf nog nat is of op kwetsbare ondergronden zoals behang of een nog niet gedroogde stuclaag.

Zorg er daarnaast voor dat je de tape goed strak op de ondergrond plakt. Zo voorkom je dat er verf onder de afplaktape kan komen.

Combineer afplaktape met folie of stucloper voor de beste bescherming tegen verf

Wanneer je gaat schilderen kun je eigenlijk niet voorkomen dat er hier en daar een spetter verf op een oppervlak komt waar je dit liever niet hebt. Om dit te voorkomen zou je wel heel secuur te werk moeten gaan en dat kost weer veel te veel tijd. Combineer je afplaktape daarom met bouwfolie of stucloper om muren, vloeren en zelfs plafonds volledig af te dekken.

Bekijk ook ons complete assortiment met afplaktapes.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.