Afplaktape voor op behang

Wat is de meest geschikte afplaktape voor op behang? Misschien is een beter vraag, waar hou je rekening mee wanneer je afplaktape gebruikt bij het behangen? Het zou natuurlijk zonde zijn als je mooie nieuwe behang beschadigt. En die kans loop je wanneer je de afplaktape op het behang te snel verwijdert. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je afplaktape netjes van het behang verwijdert en een mooi eindresultaat krijgt.

Wanneer gebruik je afplaktape op behang?

Meestal gebruik je afplaktape op behang bij het schilderen van kozijnen of een andere overgang. Het wil ook nog wel eens voorkomen dat je ontdekt dat je een stukje vergeten bent op een haakse muur terwijl je net aan het behangen bent. Dan moet je voorzichtig zijn. Je kunt dan beter eerst even wachten tot het behang gedroogd is voordat je de andere muur bij gaat werken. Het behang is na het aanbrengen nog broos, kan verschuiven op de muur en krimpt nog. Plak je te snel af dan loop je het risico dat je het behang beschadigt of dat het niet strak meer op de muur zit.

Kies een afplaktape met lichte kleefkracht voor op behang

Het laatste dat je wilt is dat je mooie behang scheurt of op een andere manier loskomt van de muur omdat de afplaktape niet los wil komen van de ondergrond. Kies daarom altijd voor een afplaktape met lichte kleefkracht voor gebruik op behang. Laat je informeren bij de leverancier over de afplaktape met de minste kleefkracht. Zorg er bij het verwijderen van de tape altijd voor dat de verf, lijm of andere substantie die je hebt gebruikt is uitgedroogd. Dat levert het meest strakke resultaat op.

Combineer afplaktape met maskeerpapier voor optimale bescherming van behang

Met de juiste afplaktape bescherm je de randen van je behang en zorg je voor een strakke lijn. Als je enthousiast met kwast aan de slag gaat kan verf echter ook over de rest van het behang spetteren. Gebruik afplaktape daarom in combinatie met maskeerpapier zodat je de hele wand beschermt. Toeval wil dat je die allebei via de webshop van Vendrig Packaging kunt bestellen!

Op zoek naar geschikte tape voor andere ondergronden? Bekijk dan ons complete assortiment afplaktapes.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.