Wit zeildoek

Een zeildoek in het wit stoot het zonlicht af en wordt dus veel minder snel warm dan een gekleurd doek. Daarmee is het uitstekend geschikt als tijdelijke overkapping bij bijvoorbeeld een tuinfeest of een festival. Een wit zeildoek is waterdicht, scheurvast en uv-bestendig. Dankzij deze eigenschappen kun je het doek ook prima gebruiken om spullen mee af te dekken die je buiten op wilt slaan.

Een stevig, wit zeildoek blijft jarenlang goed

Wat we in de volksmond ‘zeil’ noemen is meestal een HDPE doek, eventueel met een LDPE coating. HDPE is in principe hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor producten als plastic flessen, tuinmeubilair en buitenspeelgoed voor kinderen. LDPE is het materiaal dat we in een andere vorm beter kennen als piepschuim. Het wordt ook gebruikt als grondstof voor ziplock zakjes. HDPE geeft het zeildoek zijn stevigheid en scheurvaste eigenschappen en de LDPE coating maakt het zeil flexibel en waterdicht. Dankzij deze materialen blijft een zeildoek jarenlang goed en behoudt het zijn beschermende eigenschappen.

Een andere, vaak gebruikte grondstof die nog slijtvaster is dan HDPE is pvc. Pvc is dikker materiaal en wordt daarom vooral gebruikt voor het langdurig afdekken van objecten zoals boten, of kostbare transporten die in een open laadbak worden vervoerd.

Wit zeildoek is in verschillende diktes te bestellen

Via de webshop bestel je eenvoudig wit zeildoek in verschillende diktes. Hoe dikker het doek, des te beter de kwaliteit. Je kunt de kwaliteit van een zeildoek dan ook aflezen aan het gramsgewicht van het doek. Bij een dikker doek wordt meer materiaal gebruikt en dat is uiteraard direct van invloed op de prijs. Per doek staat aangegeven waar het voor geschikt is en wat de meest belangrijke eigenschappen zijn.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.