Goedkope stucloper

Een goedkope oplossing om de vloer te beschermen tijdens een verbouwing of wanneer je gaat klussen is stucloper. Stucloper is een speciaal soort karton dat de ondergrond beschermt tegen krassen en andere beschadigingen. Om die reden wordt het ook wel protectiekarton genoemd. Stucloper is lekker goedkoop, je koopt het op een rol van 10 m² al voor minder dan €15,-. Vaak heeft stucloper een beschermende PE-laag die vloeistoffen afstoot. Zo raakt het karton niet doordrenkt en behoudt het zijn stevigheid. Maar waar moet je nog meer rekening mee houden bij het gebruik?

Waar let je op bij stucloper die te koop wordt aangeboden?

Goedkope stucloper is niet altijd je meest voordelige optie. Zo is de dikte van het karton een belangrijke voorwaarde voor de stevigheid van het materiaal. Dat merk je wel enigszins in de prijs maar ook dikkere stucloper is prima betaalbaar. Bijkomend voordeel is dat het minder snel scheurt waardoor je het eigenlijk niet hoeft te vervangen tijdens de verbouwing. Dikkere stucloper is meestal ook aan twee kanten gecoat voor extra goede bescherming van de vloer. Onthoud altijd dat de prijs van stucloper samenhangt met de kwaliteit die je krijgt. Des te hoger de kwaliteit, des te beter de beschermingswaarde voor je interieur. Koop tot slot altijd onbedrukte stucloper. Een bedrukking kan namelijk makkelijk afgeven op de ondergrond, met alle gevolgen voor je vloer van dien.

Aandachtspunten bij het gebruik van stucloper

Zorg allereerst voor een goede tape waarmee je de stroken goed aan elkaar kunt bevestigen. Een goede tape laat niet snel los en hecht goed op verschillende ondergronden zonder lijmresten achter te laten. Gebruik stucloper daarnaast vooral NIET in de volgende gevallen:

  •          Bij pas gelegde vloeren. Een pas gelegde vloer moet nog drogen. Stucloper ademt niet en dat zorgt ervoor dat een nieuwe vloer kan gaan verkleuren
  •          In vochtige ruimtes. Ondanks de beschermende PE-coating kan stucloper bij langdurige blootstelling aan een vochtige ruimte zacht worden en gaan scheuren. Dat is niet alleen schadelijk voor de vloer maar levert ook struikelgevaar op omdat randen omhoog kunnen gaan staan.

Goedkope stucloper kopen zonder op kwaliteit in te leveren

Bij Vendrig Packaging vind je verschillende soorten vloerbescherming, waaronder stucloper, voor een aantrekkelijke prijs. Voor zowel particulieren als zakelijke klanten zijn passende oplagen te bestellen. Naast stucloper vind je hier ook bouw- en afdekfolie. Vergeet ook niet om toebehoren zoals stucloper tape of duct tape te bestellen.

Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13896 reviews.