Tyrap of tie wrap?

Is het nu tyrap of tie wrap? Best lastig wanneer je op zoek bent naar de beste deal maar je kunt het product niet vinden in de zoekbalk op de website. Dus hoe hoor je het nu eigenlijk te schrijven en waarom worden de namen tyraps en tie wraps zo vaak door elkaar gebruikt?

Tie wrap: het zit hem in de naam

Om maar meteen met de deur in huis de vallen, de juiste benaming is tie wrap. Tie betekent zoveel als vastbinden, vastknopen of straktrekken. De vertaling van ‘wrap’ is inpakken, een wrap is bijvoorbeeld ook een ingepakt broodje. Tie wrap is dan ook een vrij letterlijke vertaling van wat het product doet, het inpakken en strak trekken van objecten.

Waarom dan al die verschillende benamingen?

Als het zo simpel is, waarom zijn er dan zoveel variaties op het woord tie wrap? Je komt regelmatig de benaming kabelbinder, tyrap of Ty-Rap tegen. Kabelbinder is een Nederlandse naam voor hetzelfde product en wordt daarom ook bij veel Nederlandse gebruikt om tie wraps mee aan te duiden.

Tyrap en Ty-Rap zijn een klassiek geval van merkverwatering. Ty-Rap is namelijk de officiële benaming van het welbekende strookje plastic toen het in 1958 werd uitgevonden door Maurus C. Logan die op zoek was naar een betere manier om kabels samen te binden. Tot die tijd werd dit meestal gedaan met nylon draden die in de was waren gezet. De naam is daarna synoniem komen te staan met de plastic binders en wordt daarom nog altijd vaak gebruikt.

De juiste tie wraps, tyraps of Ty-Raps voor jouw project

Hoe je het ook noemt, het gebruiksgemak, de veelzijdigheid en de duurzaamheid van tie wraps maken ze erg populair bij professionals als particulieren. Tie wraps zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diktes en kleuren. Er zijn varianten verkrijgbaar met uv-bescherming en diverse hulpmiddelen waarmee je een tie wrap nog strakker vastmaakt. Bekijk de mogelijkheden in de webshop en bestel de variant die het beste past bij jouw project.  

Klantenservice
Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14215 reviews.