Sale rode loper

De goedkope rode loper die we vandaag de dag kennen heeft een lange historie en wordt nog altijd op grote schaal ingezet bij de release van een nieuwe Hollywoordfilm of een prestigieus toneelstuk. Maar de rode loper wordt net zo makkelijk uitgerold bij een sale van het lokale warenhuis of de opening van een nieuw restaurant. Waar komt die traditie van de rode loper eigenlijk vandaan?

De rode loper: van statussymbool tot reclamemiddel voor een sale

De rode loper heeft nogal wat dingen betekend voor de mensheid. Allereerst de kleur rood. Rood is van oudsher een kleur die macht uitstraalt. Er werden tal van eigenschappen aan rood toegeschreven. Het is de kleur van bloed, wat staat voor levenskracht. In de middeleeuwen werd de kleur ingezet bij het bestrijden van ziektes. In het Hebreeuws is rood zelfs een woord voor Adam.

Daar komt nog eens bij dat rood eeuwenlang een kleur was die alleen was voorbehouden aan de elite, de adel. De kleurstof waar rood uit werd gewonnen was dusdanig kostbaar dat het gewone volk dit niet kon betalen. Zo werd rood een kleur die vaak verwerkt werd in tapijten die in paleiszalen werden neergelegd om hooggeëerd bezoek te ontvangen. De link met de huidige, goedkope rode loper begint zo al duidelijker te worden, nietwaar?

De goedkope rode loper voor ‘de gewone man’

Aan het eind van 19e, begin 20e eeuw was het in de meeste delen van de wereld ver gedaan met de Aristocratie. Koningen werden onttroond, en in sommige gevallen onthoofd en de koningshuizen die mochten blijven werden grotendeels aan de kant gezet door democratische regeringen. Rond dezelfde periode begon de filmindustrie zich met name in Amerika te ontwikkelen. De rode loper was nog altijd een symbool van luxe en macht en was ideaal om de gewone man om zich speciaal te voelen. Daarmee heeft  rode loper de overstap gemaakt van een elitair ontvangstmiddel tot de marketingtool die we vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Rode loper via Vendrig Packaging

Nu je er wat meer over weet, krijgt het neerleggen van een rode loper wat meer lading. Of je een rode loper voor een sale van je winkel, een presentatie of een bruiloft gebruikt, je waant je even tot de adel, de ‘top of the world’! Maar je wilt er natuurlijk geen adellijke prijzen voor betalen. Bij Vendrig Packaging kun je gelukkig een goedkope rode loper op rol kopen. Bepaal zelf hoeveel meter je nodig hebt en vergeet niet om de bijbehorende tape te bestellen.

Klantenservice


Vendrig-Packaging BV is gecertificeerd door WebwinkelKeur

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 8330 reviews.