Welke verpakkingstape heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten verpakkingstape. Het wordt gebruikt voor het dichtplakken van dozen en verpakkingen. Het is van belang dat je de juiste verpakkingstape neemt voor jouw gebruikssituatie. In dit blogartikel leggen we uit welke soorten verpakkingstape er zijn en welke je precies nodig hebt.

PP acryl tape

De PP acryl tape is de meest verkochte verpakkingstape. Deze verpakkingstape is goed bruikbaar op allerlei soorten kunststof. Handig voor iedereen die klusjes in en rondom het huis willen doen en daarvoor betrouwbare tape nodig hebben.

PP solvent tape

De PP Solvent tape heeft een polypropyleen toplaag en een solvent lijmlaag. Dat is een belijming op basis van natuurrubber. Doordat de tape goed bestand is tegen temperatuurverschillen wordt deze veel gebruikt voor het sluiten van dozen welke in een koeling of in een vriezer worden geplaatst.

PVC solvent tape

PVC solvent tape op rol is een van de weinige tapes zonder aan kleefkracht te verliezen. Voor verpakkings- en verhuisbedrijven is het kopen van pvc solvent tape dan ook een echte aanrader. Let op dat deze tape bij temperaturen onder het vriespunt kleefkracht kan verliezen.

PP High tack acryl tape

De PP ‘High tack’ acryl tape geeft een goede kleefkracht en is uitermate geschikt als je dozen wil verpakken en opslaan in ruimtes met lage temperaturen. Denk hierbij aan producten in vriezers.

Papieren tape

Papieren tape kopen is aan te raden wanneer je zowel kartonnen dozen met een testliner als kartonnen dozen met een kraftliner moet kunnen afsluiten. De papieren tape is gebruiksvriendelijk omdat deze eenvoudig met de hand te scheuren is en geeft dichtgeplakte dozen een milieuvriendelijke uitstraling.

Waarschuwingstape breekbaar

Waarschuwingstape is een opvallende tape dat aangeeft dat de inhoud breekbaar is. Het wordt geplakt op verpakkingen zoals kartonnen dozen. Vaak als aanvulling op of vervanging van verpakkingstape. Voorkom onnodige schade aan de inhoud of verpakking met deze fragile en breekbaar tape.

Gekleurde tape voor zakkensluiter

De gekleurde zakkensluitertape wordt gebruikt voor het sluiten van zakjes zoals diepvrieszakjes en boterhamzakjes. Het kan ook worden gebruikt om dingen mee te markeren. De plaklaag is een solvent belijming. Dit betekent dat de kleefkracht hoog is bij de eerste aanhechting en de tape blijft plakken bij diepvries toepassing.

Mocht je nog vragen hebben over onze verpakkingstape, neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van het beste advies zodat je snel aan de slag kunt.  

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 11038 reviews.