DIY plantenzak van jute

Planten in huis zijn helemaal hip. Een goede bloempot vinden die bij jouw plant matcht is vaak nog wel een uitdaging. Gelukkig hebben wij de oplossing; de plantenzak die je zelf kunt maken. Het is eenvoudig en helemaal van deze tijd. Je ziet namelijk steeds meer jute elementen in het interieur terugkomen. In dit blogartikel lees je hoe je een eigen plantenzak van jute kunt maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kant-en-klare jute plantenzak te bestellen.

 

Wat is jute?

Jute is van oorsprong een vezel afkomstig van een plant genaamd corchorus. Deze planten groeien in warme vochtige gebieden in India en China. Na het oogsten worden de basten geweekt, bewerkt en gedroogd. Een sterke dunne vezel blijft over en wordt jute genoemd. Vervolgens kan er door meerdere vezels strak in elkaar te weven een jute oppervlakte gemaakt worden. Dit vormt dan weer de basis voor bijvoorbeeld een jute zak.

Je ziet jute steeds meer in het interieur terugkomen. Goede voorbeelden hiervan zijn een jute poef of een jute vloerkleed. Door de beige-getinte kleur heeft het een natuurlijke uitstraling. Hierdoor past het vaak in verschillende interieurstijlen. Vooral wanneer je meerdere jute elementen met elkaar combineert wordt het een geheel. Om dit geheel nog completer te maken gaan we onze eigen jute plantenzak maken. Gebruik hiervoor jute op rol of jute zakken. Met jute op rol kun je de plantenzak geheel op maat knippen.

Je kunt er ook voor kiezen om direct een jute zak te bestellen. Wij hebben diverse soorten afmetingen. Het maken van de jute plantenzak is dan niet meer noodzakelijk. Maar zelf maken blijft natuurlijk veel leuker! 

Wat is jute vilt?

Het stappenplan dat hieronder volgt geldt net zo goed voor jute als voor een plantenzak van vilt. In het assortiment op de website vind je ook jute vilt op rol. Waarin verschilt dit van gewoon jute op rol? Bij vilt worden de vezels van het jute in elkaar geperst en aan elkaar gehaakt. Daardoor gaat het langer mee en stoot het water makkelijker af. 

Stappenplan voor het maken van een jute plantenzak

 

Benodigdheden voor het maken van een jute plantenzak

Jute op rol
Jute touw
- Schaar
- Grote naald

Stap 1: Uitknippen van de jute plantenzak

Knip een stuk jute van de rol wat om de plant heen past. Houd er rekening mee dat de plant groeit. Je doet er verstandig aan om de plantenzak iets groter te maken aan de bovenkant zodat je de zak later kunt uitvouwen.

Stap 2: Maak een zoom

Een zoom is een opgevouwen randje. Dit zorgt ervoor dat het jute aan elkaar blijft zitten en niet uit elkaar valt. Gebruik stevig jute touw en een grote naald.

Stap 3: De jute plantenzak dicht naaien

Naai de onderkant en de zijkanten van het jute dicht. Wanneer je dit hebt gedaan draai je de zak om. Je ziet dan namelijk niet dat het aan elkaar is genaaid.

Stap 4: Plaats de jute plantenzak om de plant heen

Het is belangrijk om de plant eerst te voorzien van een plastic pot. Het water komt dan niet direct in de jute plantenzak terecht. Zodra je dit hebt gedaan kun je de plant in de zak plaatsen. Vouw de rand van de zak een aantal keer om en hij is klaar om in de vensterbank gezet te worden.

Wil je meer weten over onze andere hobbyprojecten voor thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.