DIY knikkerbaan van schuimprofielen

Knikkerbanen zijn ontzettend populair bij kinderen. Ze kunnen zich er uren mee vermaken. Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klare knikkerbaan in de winkel te kopen, maar je kan het ook eenvoudig zelf maken. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten en je kunt de knikkerbaan zolang maken als je zelf wilt. In dit blogartikel vertellen we hoe je van schuimprofielen een DIY (Do It Yourself) knikkerbaan kunt maken.

Schuimprofielen worden gebruikt voor het beschermen van kwetsbare randen en hoeken van objecten, meubels en materialen. De dempende werking biedt uitkomst. Het is ideaal bij transport, opslag en verhuizingen.  Voor het maken van de knikkerbaan maken we gebruik van buisisolatie.

Het gebruik van schuimprofielen kent vele voordelen. Hieronder vind je de voordelen op een rij:

- Eenvoudig in gebruik
- Op lengte te snijden
- Biedt bescherming tegen vallen en stoten
- Ongevoelig voor slijtage, vocht en temperatuurwisseling
- Flexibel

Buisisolatie, ook wel O-profielen genoemd, zijn profielen die bescherming bieden aan kwetsbare producten. Dit buisvormige beschermingsmateriaal is geschikt voor ronde producten zoals buizen en leidingen. Het werkt als isolatie én bescherming.

De benodigdheden

- U-profielen
- Buisisolatie (O-profielen)
Veiligheidsmes
Tyraps
Kartonnen doos (optioneel)

Stappenplan voor het maken van een knikkerbaan

Met dit eenvoudige stappenplan maak je binnen een handomdraai jouw eigen knikkerbaan.

 

Stap 1: Ga aan de slag met de schuimprofielen

Maak gebruik van U-profielen en O-profielen voor het maken van de knikkerbaan. Je kunt de knikkerbaan zo lang maken als je zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om schuimprofielen door een verzendoos te laten lopen.

Stap 2: Knip de schuimprofielen op de juiste lengte

Als je eenmaal weet hoe de knikkerbaan eruit komt te zien, kun je de schuimprofielen op het juiste formaat knippen. Het is leuk om variatie te brengen in het gebruik van het soort schuimprofiel. Door af en toe een O-profiel te gebruiken is het onduidelijk waar de knikker zicht bevindt. Zorg dat je voorzichtig de schuimprofielen op lengte snijdt met een veiligheidsmes.

Stap 3: Bevestig de schuimprofielen aan elkaar

Je kunt de schuimprofielen eenvoudig aan elkaar monteren door aan de zijkanten kleine gaatjes te maken met een schaar. Vervolgens maak je met tyraps de schuimprofielen aan elkaar vast.

Stap 4: Plaats de schuimprofielen op de juiste plek

Wij hebben ervoor gekozen om onze knikkerbaan te maken met een verzenddoos. Je kunt de schuimprofielen natuurlijk ook ergens anders omheen plaatsen. De uitdaging is om de knikkerbaan zo spannend mogelijk te maken. Gebruik verschillende bochten en obstakels waar de knikker langs af moet. Laat je fantasie de vrije loop.

Wil je meer weten over onze andere leuke hobbyprojecten voor thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

 

 

 

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13896 reviews.