Tips om thuis te sporten of te bewegen

Veel Nederlanders werken op dit moment thuis om spreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.  Het sporten in sportscholen is momenteel niet toegestaan. Wil je toch in beweging blijven? Dan zal je creatief moeten zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je met eenvoudige benodigdheden thuis kunt sporten of bewegen.

Tip 1: Gebruik een loper als sportmatje

We geven een aantal oefeningen voor thuis waarmee je jouw spieren sterker kunt maken en je evenwicht kunt verbeteren. Een matje is bij deze oefeningen erg handig. Gebruik hiervoor een loper. Wij hebben lopers in diverse kleuren. Voor ieder wat wils!

Een bekende oefening is planken. Ga op je buik liggen en steun met je bovenlichaam op je onderarmen en tenen. Zorg er vervolgens voor dat je lichaam een rechte lijn vormt van je schouders tot je hielen. Je lichaam voelt gauw genoeg aan hoelang je dit kunt volhouden. Kies ervoor om dit een halve minuut of een hele minuut vol te houden. Herhaal deze oefening drie keer. Met deze oefening versterk je je romp.

Een bekende oefening voor de buikspieren zijn crunches. Ga op je rug liggen en buig je knieën, met je hakken op de grond. Vervolgens plaats je de vinger achter de oren en til je het hoofd een beetje van de grond. Span je buikspieren aan en kom omhoog. Zodra je naar het plafond kijkt, zak je rustig weer omlaag richting de startpositie. Herhaal deze oefeningen een aantal keer. 

 

Tip 2: Gebruik een verhuisdeken als yogamatje

Yoga is een methodiek om lichaam en geest in balans te houden. Het voordeel van yoga is dat je het overal kunt uitoefenen. Zowel thuis als in de buitenlucht. Een ander voordeel is dat je er weinig voor nodig hebt. Een yoga deken is wel onmisbaar. Daarvoor kun je gebruik maken van onze verhuisdekens.

Verhuisdekens worden normaal gebruikt bij transport en opslag van meubilair of andere kwetsbare goederen. Ze zijn flexibel, vaak herbruikbaar en hebben een beschermende werking. Daarnaast voelen ze erg zacht en warm aan. Warmte kan het lichaam helpen om te ontspannen. Het zet je bloedvaten open en zorgt dat er meer bloed gaat stromen naar de plekken die het nodig hebben. Dit maakt een verhuisdeken uitermate geschikt als yogamatje.

 

Tip 3: Gebruik jute zakken als gewichten

Je kunt eenvoudig van huishoudelijke voorwerpen gewichten maken om je spierkracht en conditie te verbeteren. Je bespaart er niet alleen geld mee maar tegelijkertijd blijf je ook nog fit! Wij hebben ervoor gekozen om gewichten te maken van jute zakken.

Je kunt kiezen uit verschillende jute zakken met sluitkoord. Wanneer je de jute zak hebt afgevuld met het gewenste gewicht, is het eenvoudig te sluiten met het sluitkoord.

Tip 4: Gebruik Better Belly folie tijdens het sporten

Bij Better Belly folie draait het allemaal om de bloedsomloop. Wikkel het folie om je middel tijdens het sporten zodat de warmte niet kan ontsnappen. Dat zorgt ervoor dat bloedvaten verder open gaan staan. Voedingsstoffen worden sneller aangevoerd terwijl afvalstoffen beter worden afgevoerd. Een goede doorbloeding bevordert daarnaast de vetverbranding en dat maakt Better Belly folie geschikt voor mensen die een paar kilo af willen vallen.

Tip 5: Gebruik grondpennen en afzetlint om een parcours te maken

Buiten trainen is toegestaan met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Je kunt grondpennen en afzetlint gebruiken om voldoende afstand te waarborgen tijdens het sporten. Tegelijkertijd is het handig om er een parcours mee te maken. Ren om de grondpennen en afzetlint heen of voer een bootcamp uit binnen de lijnen van het afzetlint. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je meer weten over andere leuke activiteiten voor buiten of thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 13898 reviews.