DIY: stempelen met noppenfolie

Wegwerpmateriaal wordt veel gebruik tijdens het knutselen. Denk aan wc-rollen, glazen potten en  blikjes. Maar wist je dat je ook ontzettend veel kunt knutselen met verpakkingsmaterialen zoals noppenfolie? Naast dat kinderen het leuk vinden om de bubbeltjes van de noppenfolie te laten knappen kun je er bijvoorbeeld ook mee stempelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Wat kun je allemaal stempelen met noppenfolie?

Voordat we beginnen met het stempelen gaan we opzoek naar inspiratie. Pinterest staat vol met leuke ideeën wat je allemaal kunt stempelen met bubbeltjesplastic. Je kan op de term ‘DIY bubble wrap’ zoeken. Er komen dan allerlei leuke knutselideeën naar voren. Om het gemakkelijk te maken, hebben wij een aantal van deze ideeën voor je op een rij gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van groente of fruit, het maken van een regenboog, een bijenkorf of een Nederlandse vlag.

Het leuke aan fruit en groente is dat je met allerlei verschillende kleuren kunt stempelen. Zo kun je een aardbei, ananas, appel, tomaat of een broccoli stempelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Benodigdheden

Papier
- Noppenfolie
- Schaar
- Verf

Stappenplan voor het stempelen met noppenfolie

Aan de hand van een stappenplan leggen we uit hoe je met nopppenfolie kunt stempelen.

Stap 1: Kiezen van de sjabloon

Er zijn verschillende soorten sjablonen te gebruiken. Kies je ervoor om fruit te stempelen dan kun je op Google zoeken naar een sjabloon van bijvoorbeeld een ananas. Je kunt uiteraard ook zelf een sjabloon tekenen.

Stap 2: Uitknippen van de sjabloon

Wanneer je de sjablonen hebt uitgeprint en getekend, kunnen we overgaan op het uitknippen ervan. Zorg dat je de sjablonen zorgvuldig uitknipt.

Stap 3: Stempelen met de noppenfolie

Ga je veel stempelen dan is noppenfolie op rol aan te bevelen. We hebben verschillende varianten in ons assortiment. Noppenfolie licht, noppenfolie standaard en noppenfolie zwaar.  

Er zijn ook noppenfolievellen. Noppenfolievellen zijn kleinere vellen noppenfolie op een rol. Deze bubbeltjesplastic is voorzien van afscheurperforatie om de vellen soepel af te scheuren zonder te hoeven knippen. Je hoeft nu alleen nog de verf op de noppenfolie aan te brengen en je kunt aan de slag. Stempel zorgvuldig voor een mooi eindresultaat.

Tips voor het stempelen met noppenfolie

- Gebruik de noppenfolie in combinatie met voetenverfen. Iedereen die wel eens knutselt kent vingerverven. Maar wat dacht je ervan om het bubbeltjesplastic om de voeten heen te doen. De kinderen kunnen dan lekker door de verf heen banjeren en tegelijkertijd maken ze een leuk kunstwerk.

- Een handig hulpmiddel voor het stempelen is gebruikmaken van een deegroller. Wikkel de noppenfolie om de deegroller heen en rol gemakkelijk over de sjabloon heen.

- Geef de sjablonen voldoende tijd om te drogen. Je wilt namelijk voorkomen dat de verf een afdruk op kleding of andere objecten achterlaat.

Wil je meer weten over onze andere leuke hobbyprojecten voor thuis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe klus- en hobbytips uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van deze handleidingen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14090 reviews.