Leuke activiteiten tijdens Koningsdag 2020

Elk jaar wordt er tijdens Koningsdag traditiegetrouw een vrijmarkt georganiseerd. Daarnaast vinden er altijd de bekende koningsspelen plaats. Helaas wordt Koningsdag dit jaar iets anders ingevuld dan we gewend zijn. Maar dat mag de pret niet drukken.  In dit blogartikel vertellen we hoe je Koningsdag 2020 tóch tot een succes kunt maken.   

Met jute zakken kun je van alles doen. Jute zakken worden meestal gebruikt voor het verpakken van aardappelen en rijst, maar ook tijdens het Sinterklaasfeest is de jute zak niet onbekend. Tijdens de koningsspelen worden traditionele kinderspellen weer teruggebracht.

Zaklopen: lopen in een jute zak

Zaklopen is een oud-Hollands spel. Tijdens het spel springen deelnemers in een jute zak over een vooraf afgesproken speelveld. Je kan dit spel zowel individueel als in teamverband spelen.

Benodigdheden:

Jute zakken
Nederlandse loper (optioneel)
Afzetlint (optioneel)

Het is raadzaam om dit spel te spelen met kinderen vanaf 6 jaar. Wat je eventueel kunt doen is de jute zak omslaan en vastzetten, zodat ook de kleine kinderen makkelijker kunnen zaklopen. Leg allereerst de jute zakken klaar voor gebruik. Maak vervolgens een speelveld waar de kinderen overheen moeten lopen. Een leuk idee is om gebruik te maken van onze Nederlandse loper. Zo blijf je geheel in het thema van Koningsdag.

Met deze rood, wit, blauwe loper maak je van een feest, evenement of andere gelegenheid een verassend succes. Gebruik de Hollandse loper decoratief op de vloer of aan de wand. In dit geval gaan we het gebruiken voor het zaklopen. Om veiligheid van de kinderen te waarborgen is het verstandig om het speelveld af te zetten met afzetlint, zodat niemand in gevaar wordt gebracht. Ook hiervoor hebben wij afzetlint in het rood, wit en blauw.

Een rood, wit en blauw afzetlint is natuurlijk perfect voor alle feesten en evenementen met een Hollands tintje. Het is gemaakt van sterk- en scheurvast plastic en dus ook prima geschikt voor buitengebruik.

Hoe werkt zaklopen?

Je kunt zaklopen in teamverband of 1 tegen 1 spelen. Individueel strijden twee deelnemers tegen elkaar. De deelnemers moeten als het startschot wordt gegeven het vooraf afgesproken speelveld afleggen. Dit kan bijvoorbeeld het einde van de Nederlandse loper zijn (heen- en terug).

Als je in teamverband speelt dat gaat het in estafette vorm. Zodra de eerste deelnemer het parcours heen en terug heeft afgelegd, kan de volgende deelnemer zaklopen. Het is van belang dat de deelnemer zo snel mogelijk de jute zak afgeeft aan zijn volgende teamgenoot zodat degene direct door kan met zaklopen. De deelnemers die als eerst het eindpunt hebben bereikt, winnen het spel. 

Er zijn twee tactieken om het spel te spelen. Je hebt de springers en de lopers. Wanneer je ervoor kiest om te springen dan trek je de jute zak tijdens het spel stevig omhoog terwijl je springen. Je kunt er ook voor kiezen om beide voeten in de punten van de jute zak te plaatsen en op een normale manier over het parcours heen te lopen. Welke manier het snelst is, zal je zelf moeten bepalen.

Wil je meer weten over onze andere leuke activiteiten voor in en rondom het huis? Bij Vendrig Packaging brengen we regelmatig leuke, nieuwe blogartikelen uit. Heb je zelf een idee of mis je iets in de omschrijving bij één van onze blogartikelen? Neem contact op met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder.

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring . Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

De waardering van vendrigpackaging.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 14089 reviews.